Smits en Otto Go Oz

woensdag, november 16, 2005

Sydney 3

G'day

Hier weer een post vanuit Sydney. Tijdens een van onze tochten door Sydney kwamen we via the rock op harbour bridge. Deze zijn we vanzelfsprekend overgestoken en aan de overkant heeft het lot ons wederom op allerlei pittoreske locaties gebracht.
De stoplichten, roltrappen, metro’s, ferry’s, windrichting en/of andere toevalligheden brachten ons echter zover verwijderd van ons hostel dat we uiteindelijk maar een taxi terug hebben genomen :-).
Die avond/nacht hebben we verder doorgebracht in darling harbour waar we het antwoord op de zin van het leven hebben gevonden, alleen jammer dat we die de volgende dag niet meer konden achterhalen.
Onze jacht op het ideale vervoermiddel ging onverminderd door. We hebben een aantal auto’s langs laten komen bij ons hostel en wij wisten niet dat zulke objecten nog konden rijden. Ook bij de backpackers garage gingen we dagelijks even langs. Het was ons inmiddels wel duidelijk geworden dat de air cooled VW bus niet het meest ideale vervoermiddel was voor ons doel. We zijn gaan zoeken naar een goedkopere optie met wat meer power under the hood. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een ford falcon waar we allebei erg blij mee zijn. Even een korte sammenvatting van de specs: prima prijs, ’93, 4L 6cil, 4gear automatic, climate control (best praktisch in outback en zomer in het noorden), stuurbekrachtiging, prima service historie, nieuwe banden, goedkope registratie, erg complete kampeeruitrusting, etc, etc... en natuurlijk flippers?
Ze gaat echt als een speer en rijdt erg fijn. Het navigatie systeem werkt prima en is erg handig in een stad als Sydney met veel eenrichtingswegen. Het enige probleem is dat je een bestemming in moet geven, en die hebben we tot nu toe nog niet gehad (behalve terug naar het hostel als we geen flauw idee hadden waar we nu weer zaten).
Toen we deze pittige tante gekocht hadden, zijn we meteen rond gaan cruisen, groene stoplichten volgen is hierbij geen goede optie omdat dit slecht te combineren is met voorsorteren. Het is verassent hoeveel andere dingen je de weg kunnen wijzen. De strategie van omhoog rijden, rondkijken en dan in de mooiste richting naar beneden rijden werkt ook prima. Bij dit alles is het wel essentieel om aan de linkerkant te blijven. Wat overigens best meevalt. Het grootste probleem is nog wel dat je met een ruitenwisser geen richting aan kunt geven.
Onze eerste tocht bracht ons naar manly beach, zie hier wat foto’s:
We zijn verder gaan rijden langs de kust en hier wat foto’s van north head, dit is waar de oceaan de baai ingaat.
Nog wat plaatsen op de route. (bandensporen zijn niet van ons, echt niet)
De route bracht ons op een gegeven moment op een doodlopende weg waardoor we maar uitgestapt zijn en te voet verder zijn gegaan. We hebben in dit bos de richting naar beneden gevolgd en kwamen bij dit water.
Hier nog wat andere foto’s tijdens deze tocht.
De volgende dag was het weer wat slechter. Dus wij dachten, waar is het weer het slechtst, juist ja bij de oceaan. Daarom hebben we het hostel verlaten en zijn in de auto gestapt naar de kust (coogee beach). Hier waaide het flink en dat bracht mooie golven met zich mee. Die zijn we maar eens van dichterbij gaan bekijken, met als gevolg dat we net zo goed meteen met kleren aan in de oceaan hadden kunnen springen. Maar wel heel erg gaaf.
In het begin hadden we nog de illusie dat we droog bleven en hebben ook even geschuild in de rotsen achter ons.
’s avonds hadden we een prima plaats aan de oceaan bij coogee beach en hebben daar ons kamp maar opgeslagen. Hier nog wat foto’s van ’s avonds in onze auto.
Als het morgen mooi weer is gaan we met Adam over sydney vliegen en daarna rijden we waarschijnlijk door naar de blue mountens waar we willen gaan canyoningen.

Bedankt voor al jullie leuke comments.

Tot de volgende post!

Conclusies: Lam smaakt lam, wind tegen is wind mee als je de andere kant op wilt, beter 10 vliegen op je rug dan 1 in je neus, een mondharmonica lijkt praktischer dan een gitaar maar een gitaar lijkt wel weer praktischer dan een drumstel.

Aanbelvelingen: 5 Sterren kebabrol.

9 Comments:

 • Waaaauuuuwww!!!!

  By Anonymous marloes, at woensdag, november 16, 2005  

 • We hoeven ons geen zorgen te maken jullie hebben het best naar jullie zin zo te zien en te lezen. En wat de auto betreft, ik denk wel dat hij zal bevallen en zullen jullie er wel veel plezier van hebben.Hoop maar dat de site nu niet word vergeten die kunnen we niet missen. nog veel plezier. groeten José & Frans

  By Anonymous josé, at woensdag, november 16, 2005  

 • Hoi mannen,
  Ik zie de prachtige wagen op de foto! Nemen jullie die bak mee naar Nederland? Cool ding! Hier bij Océ hebben we net zitten watertanden bij jullie foto's. Veel plezier en rij voorzichtig!!
  Hein

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, november 16, 2005  

 • Yeah guitar time!!! En een gitaar is natuurlijk veel wreder dan een mondharmonica, hoewel een combi het in de outback wel goed zou doen!!

  By Anonymous Gijs, at woensdag, november 16, 2005  

 • Hoi Ivan en Otto,

  Inmiddels een paar keer jullie verslag gelezen en het ziet er goed uit. Leuke auto maar ben benieuwd wat Henri er van vindt (geen opel hè). Hier weinig nieuws behalve dan dat Hiddink vandaag met Australië het WK gehaald heeft en dat het bij jullie nu schijnbaar één groot feest is. Drink er maar eentje mee met hen.
  Proost en heel veel plezier.
  Edward

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, november 16, 2005  

 • Hallo Ivan en Mark
  Een mooie auto hebben jullie gekocht. Veel plezier ermee.
  Wat leuk dat jullie zoveel foto's maken , kunnen wij meegenieten.
  Goede reis verder .
  Groetjes Mama Giny

  By Anonymous giny, at woensdag, november 16, 2005  

 • Hai guys!

  Echt super om al jullie foto's te bekijken en mee te genieten van jullie avontuur. Die auto ziet er cool uit, en het grappige is dat ik er over een paar weekjes zelf in zit! Waarschijnlijk kan ik 1 januari al vliegen, maar ik bel jullie nog. geniet ervan en tot gauw! Veel liefs Marielle

  By Anonymous Marielle, at woensdag, november 16, 2005  

 • Hoi Ivan en Mark,

  Zo te zien hebben jullie het aardig naar jullie zin daar Down Under. Wij wensen jullie vanuit Cuuk veel plezier en we zullen jullie site regelmatig in de gaten houden. Groetjes, Maarten en Dayenne.

  By Anonymous Anoniem, at maandag, november 21, 2005  

 • www.12bar.de

  jaja heren, Rien houdt in de gaten of het gitaarspel wel naar behoren klinkt. Nu jullie kennis hebben kunnen maken met het fysiek van deze vrouw verwijs ik jullie naar de bovenstaande, duitse, website. Daar kunnen jullie de enige echte muziek leren: blues... En als je dat kan, ligt Australie aan jullie voeten, voor zover dat nog niet het geval is...

  Gaat jullie goed, en dat wens ik jullie niet toe, dat zie ik...

  Ohjah, we hebben hier muizen, en het worden er meer.. kan je die eten?

  gegroet,
  Rien

  ps: nog druk aan het pokeren voor een ticket, zit al op $20,- :P

  By Anonymous Rien, at donderdag, december 08, 2005  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home