Smits en Otto Go Oz

dinsdag, november 22, 2005

Vlucht over Sydney, 3 dagen Blue mountains en 3 dagen Landsdown

Hallo allemaal,

Hier dan de beloofde post van de afgelopen dagen. Zoals we al schreven hebben we een errug vettuh vlucht gehad over sydney!!! Op het moment dat we het vliegtuig instapte trokken de wolken weg en ook hadden we geluk met toegang krijgen tot 'the controlled air space' van Sydney harbour. Hier onder wat vliegtuig pics.. We vlogen vanuit onze slaapplaats, bankstown airport, direct naar de oceaan. Vanuit daar vlogen we langs de kust naar het zuiden langs manly beach (eerdere post) zie hieronder. Vervolgens vlogen we landinwaarts direct naar de harbour, waar we enkele rondjes gevlogen hebben. Echt heel erg vet. Vanuit daar zijn we over de brug terug gevlogen (onderweg nog een boeing ontweken) naar het vliegveld. Adam, we had a great time, you flew terrific, thank you for returning us in one piece and teaching us the aussie word dodgy.

Direct na de vlucht zijn we, volgens de eerder beschreven methode, doorgereden naar de blue mountains. 'Het boekje' bleek het bij het juiste eind te hebben want the blue mountains zijn echt super!!!! We hebben onze tent opgezet op een camping aan de rand van het national park. Hieronder enkele foto's van de camping. We hebben hier een echt oud traditioneel Australisch diner bereid namelijk 'boeren omelet', nog nooit van gehoord maar smaakt echt prima. Zeker in combinatie met het lokale product Heinz ketchup, echt een aanrader... Dus Joris, Australisch eten smaakt prima we kunnen wel enkele lokale recepten mailen :-) Nadat we in de blue mountains aankwamen zijn we eerst even een blik gaan werpen bij echo point, zie hieronder. Het bleek echter dat je in een national park niet met blikken mocht werpen dus zijn we rond gaan lopen om goede blikken te vinden. Hieronder enkele prima blikken die we gevonden hebben. Aangezien deze zoektocht al laat begon hebben we nog mooi een sunset mee kunnen pakken. We zijn al tot de conclusie gekomen dat dit in ons ritme makkelijker is dan een sunrise. Later op de avond zijn we nog met een aussie (50+) van de camping het bos in getrokken. Deze erg vriendelijke man bleek een muzikant en heeft ons die avond voorzien van een blokfluit symfonie. Naast zijn muzikale talent bleek hij ook over een uitgebreid verhalen repertoire te beschikken.

De volgende dag zijn we rond gaan wandelen in de blue mountains. Vooraf natuurlijk een standaard foto met een aboriginal, welke ondanks alle westelijke invloeden toch prima didgeridoo bleek te spelen. Waarom de boom foto's hier staan weet niemand. De wandeling door de blue mountains begon boven langs de cliff. Hierna zijn we naar onderen afgedaald. Op de een of andere manier bleek de omgeving enige invloed uit te oefenen op de blaas. Wat overigens prima plaatjes opleverde. De tactiek van toevalligheden, bleek niet de juiste te zijn in de blue mountains en gelukkig hadden we een kaart bij ons. Het mooie van dit gebied is dat je voornamelijk afdalingen hebt en je op eind een trein omhoog kunt nemen, wat je minstens een uur klimmen bespaart. Vanzelfsprekend hebben we niet op de tijd gelet tijdens deze 5,5 uur durende wandeling. Toen we om halfzes bij deze trein aankwamen leek het ons erg stil. Nadat we de conclusie getrokken hadden dat niet iedereen hier een tijdloos bestaan lijdt leek het ons verstandig toch eens verder te kijken voordat we aan de klim begonnen. Zo kwamen we uit bij een gondel waar een groep Spanjaarden in milde paniek hetzelfde vooruitzicht hadden. Deze hadden echter al de nodige noodsignalen geuit waardoor we binnen tien minuten konden genieten van een prachtig uitzicht met een gratis gondel naar boven.

De volgende dag hadden we een canyoning tocht geboekt. We vertrokken te vroeg met een busje naar de plaats van bestemming. Na onze kostuums aangetrokken te hebben vroegen we ons af: "Kunnen wij het maken, nou en of!" De tocht was erg mooi, we hadden verschillende abseils, sprongen en hebben ook menig baantje kunnen trekken. Dit heeft ons tevens geleerd dat "water proof" niet betekend dat er geen water in je fotocamera kan komen. Na deze tocht hebben we onze spullen ingepakt en zijn vertrokken naar Landsdown. De enigszins topografisch ontwikkelde mens zal nu denken, Where? Tijdens onze heenreis waren wij in het gezelschap van een erg vriendelijke ozzie welke een ranch heeft in Landsdown. Na deze gezellige reis nodigde hij ons uit om tijdens onze tocht bij hem aan te komen. Vanzelfsprekend hebben zijn wij op dit aanbod ingegaan. Toen we Micheal (last-minute) belden bleek het prima uit te komen en zijn daarom meteen aangereden. De vriendelijke vrouwenstem van ons navigatie systeem heeft ons redelijk in de buurt gebracht. Echter was zij niet op de hoogte van de lokale zandwegen en Michael heeft ons via de telefoon verder moeten leiden.

De volgende drie dagen hebben wij een ***** verblijf gehad op deze unieke locatie. Hier hebben we kennis kunnen maken het echte ozzie leven. Michael heeft een erg mooie boerderij met allerlei vrije dieren eromheen. De hele boerderij is een part time hobby en geen brood voorziening. Er wonen twee vriendelijke honden; Teddy en Kostya, een paartje pauwen, een kliekje kippen, een kudde koeien, en natuurlijk a bunch of bolides (triumph, rover^3, etc). The stud of the farm is called Pedro. We hebben een voorzichtige poging gewaagd deze charismatische womanizer te benaderen. Vervolgens heeft Michael ons een paar mooie spots in de omgeving laten zien. Gedurende deze drie dagen zijn we drie kilo aangekomen van echt traditioneel ozzie food. Dit is een voordeel van het logeren bij een kok (bacon and eggs, seafood sandwich, ozzie seafood pasta, ozzie omelet, rich sandwich, T-bone, scrambled eggs, vegemite bread, Milo milkshake, ozzie chicken, and of course the fruit salad ice-cream). Ook hebben we hier onze eigen bolide een servicebeurt gegeven. We zijn ook op kangoeroe drive-about geweest achterop de 4WD Holden (Henri, een holden is een soort van vette opel... :-)

Vanzelfsprekend hebben wij onze helpende hand toegestoken door samen met Michael de tuin onder handen te nemen. Vandaag hebben we rondgekeken in Taree, de stad in de buurt. Op dit moment zitten we ’s avonds in de boerderij deze post te schrijven. Morgen sluiten wij de toko hier af omdat Michael voor 3 dagen naar Sydney is. We vertrekken morgen naar port McQuire en daarna naar Coffs Harbour.

Michael, Tanks for the great experience, your bloody good cooking and the warm hospitality!!!!!

(you prick bloody bastard :-)

Met veel vertrouwen zien wij uw commentaar tegemoet, hoogachtend Smits en Otto

P.S. Adam, if you are reading this, we showed the movie to Michael and he would really like to do such a flight as well some time. Is it ok to give him your e-mail address???

Conclusies: 4 uur parkeren in Sydney is duurder dan 20L wijn, wie had ooit gedacht dat het fijn zou zijn om een wasmachine te zien, liever een NS trein 35 minuten te laat dan een bergtrein op tijd, een kangoeroe overschot impliceert dat je niet op zoektocht hoeft te gaan om er een te zien, als je de hond in de pot vind in Landsdown mag je van geluk spreken als je nog mee mag eten, de T in T-bone staat niet voor tiny.

Aanbevelingen: Een bulletproof vest lijkt geen goede optie aangezien waterproof ook niet waterdicht blijkt.

17 Comments:

 • zo zo zo, dus jullie hebben nu een klein beetje kennis kunnen maken met de rimboe van Austalie. Het lijkt er op dat het nog goed bevallen is ook. Erg leuk verhaal, heel leuk om te lezen. Maar dat jullie nog nooit van een boeren omelet gehoord hadden. Schandalig.

  groete Leonie, Siep en Misty

  By Anonymous Siep, at woensdag, november 23, 2005  

 • HEY BOYS!!! Top photos... glad you had fun. And 'dodgy' had nothing to do with my landing, did it?? ;) hehe. Taree and Port already? you're making fair progress.
  And yeah, feel free to pass on my details to Michael, like I told you guys I'll take any excuse to go flying.
  Have fun!! and looking forward to the eventual video!!

  ADam

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, november 23, 2005  

 • Hallo vakantiegangers!

  Wat een geweldige verhalen! Hartstikke leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken!

  Vooral zo doorgaan!!

  Groetjes Marloes (loes)

  By Anonymous Marloes (loes), at woensdag, november 23, 2005  

 • Ik ben alweer jaloers!!!!!
  Echt gaaf om te zien dat jullie zo genieten! Leuke foto's en leuk verhaal. Alleen ivan, je mag je wel op tijd scheren! Of wil je op die aboriginal gaan lijken :-))

  Tot gauw jongens!

  Liefs Marielle

  By Anonymous marielle, at woensdag, november 23, 2005  

 • Hoi Mark we gaan dadelijk canasta spelen mama gerrie en vera vandaag waren mama en ik van de honden uitlaatservice we hebben ygor en riks uitgelaten het begint hier een beetje waterkoud te worden.het is wel stil in de straat zonder je .groetjes voor ivan
  liefs ruud ans dennis manon gerrie en jose

  By Anonymous buuf, at woensdag, november 23, 2005  

 • Hallo broertje en natuurlijk ook Ivan,
  Jaloers zijn we zeker. Maar nog een paar weken hard werken, en dan zullen we het eens met eigen ogen komen bekijken. De reis is al geboekt. De tickets kunnen we ophalen. Dussss we komen naar jullie toe in "jullie" zomer!!!!
  We kunnen al bijna niet meer wachten als we al jullie mooie foto's zien. Laat nog maar veel leuke verhalen lezen en mooie kiekjes zien, dan kunnen wij alvast voorgenieten.
  Groetjes Kim en Eric.

  By Anonymous Kim en Eric, at woensdag, november 23, 2005  

 • heej flikkers

  ziet er goed uit man, vette fotos.
  Passen jullie wel op dat je het niet te druk hebt. Veel plezier verder nog en zie jullie op het bierfeest

  By Anonymous Anoniem, at donderdag, november 24, 2005  

 • Heei Jongens,

  Erg leuke verhalen. Kan haast niet wachten om het vliegtuig in te stappen. Nog 3 weekjes werken.
  Leuke foto's ook. Erg vet die vlucht over de harbour.

  Veel plezier nog en spreek je later.

  Groetjes shanko

  By Blogger vanlendt, at donderdag, november 24, 2005  

 • Doe mij ook zo'n blauw(?) boekje! Wat een mooie verhalen weer. En wellicht maakt dit het nog leuker: het regent hier en het is koud :( Mochten jullie nog een keer een kiekjesavond organiseren... where can i sign in? Die plaatjes van 'The Blue Mountains' zijn wel adembenemd! Have (much more) fun m8's!

  By Anonymous Sander, at donderdag, november 24, 2005  

 • edit: het sneeuwt hier!!! bah!!!

  By Anonymous Sander, at vrijdag, november 25, 2005  

 • Ja en niet zomaar sneeuw dus he. Vrijdag was het complete chaos in nederland. Voor ijshockeywedstrijden zat ik in eindhoven, waar we dus al veel te laat aankwamen door een geschaarde vrachtwagen. 16.30 uur wouden we terug, maar op de radio wilde ze alleen de files vertellen die langer waren dan 19 km, lekker hoor. A50 was afgesloten en A1 was aan een stuk file. Duitsland leek ons de beste optie, dit liep super gesmeerd. We hebben aan 1 stuk 170 km filevrij gereden. Uiteindelijk werd het in de sneeuwstormen wel wat minder en reden we stukken langzamer, maar het reed wel door. En sneeuwstormen waren het zeker. Op Hoek van Holland hebben ze 110 km/uur gemiddeld over 10 minuten gemeten, dat is 12 Bft. Daarnaast nog uitschieters naar 167. Sneeuw en wind zorgde voor omgevallen bomen en hoogspanningsmasten en kabels. Haaksbergen en omgeving en delen van Enschede draaien sinds zaterdag op aggegraten. Maargoed, wij dus lekker rijden en dan 20 km voor Gronau stonden we opeens stil en dat was om 20.30 uur. Vervolgens hoor je op de radio dat er een kabel over de weg ligt. 45 km stilstand in twee richtingen. En het kon nog wel "vielen stunden" gaan duren. Dat hoorde we om een uurtje of 22 uur. Om 1.30 uur kwam er langzaam weer beweging in. Duurde nog een tijd voordat we de afslag konden nemen. Uiteindelijk was ik om 4 uur thuis. We hebben er dus 11,5 uur over gedaan. Misschien hadden we beter op de A1 kunnen staan daar deelde het leger tenminste warme dranken en dekens uit. Maarja, die file was tegen een uurtje of 6 pas opgelost. Voor zover mijn avonturen in Enschede, Groetjes Joris.

  By Anonymous Joris, at zondag, november 27, 2005  

 • Tja en het hele ziekenhuis zat zonder stroom CWZ Nijmegen, waardoor ze de patienten van de IC, hartbewaking en couveuse naar het radboud hebben moeten vervoeren. Nu zijn de problemen nog steeds niet opgelost..... lachen zeg zo'n sneeuwstorm.

  Groetjes Marielle

  By Anonymous jellie, at zondag, november 27, 2005  

 • Ik heb volgens mij als enige van de sneeuw genoten: gister in de sneeuw op de veluwe gewandeld en daarna de sauna in, afkoelen in de sneeuw. En vandaag bij Arnhem gewandeld. Jammer dat ik geen slee mee had. Het is echt heel erg mooi hier, mijn nicht heeft wat foto's gemaakt, dus die zullen wel een keer jullie kant op komen.
  Liefs, marloes

  By Anonymous marloes, at zondag, november 27, 2005  

 • hello boys,
  wij vinden de sneeuw echt geweldig, maar dat weet je wel.
  En marielle, het radboud lost de problemen van het CWZ wel weer op!!
  John heeft voor het eerst jullie mail gelezen. We zijn dan ook erg druk met verbouwen en we slapen nu sinds twee nachten op zolder. Nu de kinderkamer nog schilderen!! Knal oranje, leuk he?!
  Ook john vond het heel leuk om te lezen en is zeer jaloers, want het is weer december en het is hartstikke druk. In januari wordt john geopereerd aan zijn knie en is hij drie weken thuis (een kleine vakantie)
  Nog een nieuwtje ik had toch verteld dat mijn buikje een buik begint te worden. Nou het is nu zover dat ik mijn eigen broeken niet meer aan kan en dat ik dus genoodzaakt was om zwangerschaps broeken te kopen. Het was letterlijk een verademing.
  We kijken uit naar jullie volgende verslag.
  Groetjes laura, john en .....

  By Anonymous laura, at dinsdag, november 29, 2005  

 • test

  By Anonymous Frank, at donderdag, december 01, 2005  

 • he ausie
  alles goed daar,
  ziet er allemaal erg goed uit, mijn excusses voor de late reactie maaar een grote crash gehad met mijn pc vandaag de nieuwe gekregen dus vandaar dat ik nu pas reageer. Hier in de costa del gennep is alles goed net terug uit lanzarote super weertje echt lekker gehad daar ik moet gaan trainen dus hou het kort.

  tot mails Frank en Daphne

  By Anonymous Frankie the snowman, at donderdag, december 01, 2005  

 • alias kale muts

  By Anonymous kale muts, at donderdag, december 01, 2005  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home