Smits en Otto Go Oz

maandag, december 19, 2005

Byron Bay - Kite surfen

Hey whats up,

Door de vele alternatieven op onze weg is het lastig om een ‘post’ af te krijgen. Vandaar dat het blijkbaar wat langer kan duren... Ok, waar waren we gebeleven, oja
Nimbin – nadat we blijkbaar een dag langer in Nimbin moesten blijven leek het ons een goed idee om Bobine een liefdevolle beurt te geven. Ow even voorstellen, onze trouwe ford falcon (bolide met bobines) is gedoopt als Bobine (als van vrouwelijke Bob). Onderstaand een (full frontal but not very clear) shot van het voorspel.
Vervolgens zijn we, al zingend met Slim Dusty, naar de kust getrokken. Aangekomen in Byron Bay hebben we ons kamp op een willekeurige plaats opgeslagen en zijn ‘s avonds naar het strand vertokken. Na een comfortabele plaats in het zand gevonden te hebben bleek er een ware beach party om ons heen te ontstaan. Vanzelfsprekend hebben wij ons in dit gezelschap gemengd en hebben genoten van het kampvuur, de acrobaten, de live muziek en de vuurshow. Dit gezelschap bleek louter uit ‘the art factory’ backpackers te bestaan en dit is dus ook de plaats waar wij de volgende 12 dagen hebben geleefd. Byron Bay is echt een super relaxed surf dorp (stadje) en ‘the art factory’ is een errug chille omgeving net iets buiten het centrum in een soort van regenwoudje. Een paar foto’s van het hostel:
En de bijbehorende camping waar wij genieten van onze welverdiende nachtrust.
Vanuit hier hebben we ook een dagtripje gemaakt. Later bleek dat die flitsende wolk in de verte een zware onweer/storm was in Byron Bay. Toch moi dat sommige dingen van een afstand veel mooier zijn dan van dichtbij.
We hebben ook een Tukker Bush Walk (the aboriginal way) gedaan met KaktoePaul waar we bloemen en andere vreemd uitziende natuurverschijnselen hebben leren eten. Andere onderwerpen waren: bush rope, speer maken/werpen, bush basket, bush zeep, bush medicijnen, bush zonnenbrand, bush pleepapier, kennismaking met de op een na dodelijkse spin, bush kauwgum, bush aphrodisiac, bush healing, water winnen, vuur dragen, etc, etc.
------------------------------------------------------------------------
Intermezzo - (Voor onze moeders)
------------------------------------------------------------------------
Aangezien Byron Bay het meest oostelijke punt van Australie bevat leek het ons gepast dit punt maar eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.
Tijdens deze walkabout kwamen wij verschillende andere sceneries tegen
Lopen, lopen, lopen
Na deze wandeltocht eindigden we in de Buddha Bar (van ‘the Arts factory’) waar een Irie reggae band de akoestische relatie versterkte. Later deze avond hebben we uitgebreid het Hollandse gedachtegoed van reggae samen met de band leden gedeeld. De volgende dag was er een jamsession op de arts factory, blijkbaar is deze omgeving goed voor je muzikaal talent. De volgende dag heeft Otto warempel een nieuwe wonderbroek gekocht (ZWART met nog iets donkergrijs :-). ’s Avonds was er een heel erg vette fireshow.
Een van onze doelen in Byron was om te leren kitesurfen. Een enthousiaste frenchy (Guilliaume) heeft ons ‘the art of’ kitesurfing geleerd in een tweetal lessen, wat uiteraard ook wat zouthappen heeft opgeleverd.
Nadat we verslaafd zijn geraakt aan deze benzine-loze-en-airborne vorm van wakeboarden leek het ons een goed idee om ons eigen materiaal te bezitten. Na deze conclusie bleek de lege accu van Bobine de oplossing. De willekeurige voorbijganger die Bobine weer tot leven bracht bleek een kiteboard leraar met aardig wat 2nd hand equipement. Onderstaand onze trotse (en erg goedkope) sets.
We zijn daarna al menig dagje gaan kitesurfen maar de foto’s hiervan zijn vanzelfsprekend beperkt (waterproof is niet waterproof / camera halen is zuivere kitesurftijd).
Het feit dat je hier instantaan verbrandt wanneer je niet de juiste beschermingsmiddelen toepast, heeft ons aangezet een muts te kopen.
Het valt niet mee om in dit klimaat in de christmas mood te komen, maar hier toch een blijk van onze welgemeende christmas spirit.
Op dit moment zitten we nog op ‘the arts factory’ maar morgen vertrekken we waarschijnlijk naar het zonnige noorden. Omdat we misschien niet altijd even duidelijk onze reis uitdrukken hebben we gekozen voor het toevoegen van een grafische weergave van onze reis in de vorm van een kaartje.

DidgeriDOEI, the Dutchies

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door het slecht beveiligde draadloze internet van de boeddha bar, bedankt voor het gebruik maken van jullie veranda voor een avond/nacht...

Conclusions:
Eigenlijk is Australie helemaal zo gek nog niet, kite surfen is echt super VET maar neemt wel veel ruimte in bobine in beslag, wanneer smits the three man is in een drank spel called "the three man" eindigt otto ergens op een beach party, fresh juice is een prima substitute for breakfast, een post schrijven zou je eigelijk moeten plannen, een kopie van een autosleutel blijkt achteraf niet onverstandig, jammer dat een kopie van de pot lastiger is, een zwembad is een goed alternatief voor een ontbijt, ook al regent het noooooit in australie soms is het niet onverstandig om je tent wat minder luchtig op te stellen, een stem in je hoofd klinkt veelal zuiverder dan een willekeurige snaar op onze gitaar :-P, otto doet het best goed als extern geheugen maar kan niet tippen aan jellie.

Recommendations:
Grannies farm, the arts factory, kite surfing, woolworth homebrand (thanks for the tip anonimous), wreck beach party’s, lennox head, upstairs showers, niet plannen, subway (broodje maaltijd), draag geen nieuwe zonnebril (zelfs met surfcord) tijdens het kitesurfen, neem een mondharmonica want dat maakt stemmen overbodig.

Further questions:
Alle (roof top) alternatieven voor (kitesurf) opslagruimte op bobine zijn welkom laat uw creativiteit varen (160x70x40 min.) op de comments..., waarom is kunst zo duur?, waarom is een digeridoo populair in australie en een stofzuigerslang in holland niet?, waarom zijn alle toffe workshops te vroeg?, is het toeval dat iedereen ons aanraad om naar Western Australian te gaan?, waarom heeft er niemand antwoord op de ‘the further questions’(comments)?, further questions?

12 Comments:

 • ziet er goed uit daar down under,
  is het jullie nog gelukt om al die groente na de foto weer in de goede schappen terug te leggen?

  mzzl, Jasper

  By Anonymous J Lebbo, at dinsdag, december 20, 2005  

 • Heren!
  Mooie verhalen weer. Jullie hebben je toch wel netjes gedragen met de
  bush aphrodisiac en de bush zeep?

  Misschien moeten jullie voor wat meer bergruimte in Bobine toch even terug naar Coffs Harbour.

  Er mag dan een zomerse bries door Otto's gardarobe gaan, met -5 en hevige sneeuwval had hij exact het zelfde uit de kast getrokken!

  Behoort de 'Tukker Bush Walk' tot het Tukker imporium? Dat zou betekenen dat er in een ver vroeg verleden al een paar Almelose pioniers voet aan wal hebben gezet aan de Australische oost kust...

  Greetz!

  PS. Als we de temperatuur van Nederland en Australie zouden middelen zou het hier nog te koud zijn!

  By Anonymous Sander, at dinsdag, december 20, 2005  

 • ik haat jullie!

  afz,
  een jaloerse Rien

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, december 20, 2005  

 • Nog 12 dagen en dan mag ik vertrekken! Kan ik eindelijk meegenieten van al die "chille" dingen die jullie daar doen! Ivan vergeet je me niet op te halen in brisbane 3 januari om 10:30. Otto help jij (als reserve-extern geheugen) hem ff herinneren!!!
  Tot gauw!
  Liefs Jellie

  By Anonymous Marielle, at dinsdag, december 20, 2005  

 • Haha, gaat nog steeds goed daar zo te zien.. gaaf! Goeie vragen trouwens ;-)

  Anche voi buon natale! -moet nog een beetje wennen aan het Nederlands, oh ja- ook jullie prettige kerstdagen..

  Lijkt mij ook wel wat, een wintertje overslaan ;-)

  Ciao

  By Anonymous Sebastiaan, at donderdag, december 22, 2005  

 • Ziet er erg leuk uit jongens, misschien ga ik as dinsdag de 27e ook wel kiten in Wijk aan Zee. Als het hard geneog waait dan ga ik surfen en anders nemen we ook nog een buggy mee voor die kite, want misschien is het ook wel wat koud. Maar voor echte bikkels maakt dat niet uit. Die hoeven niet naar Australie in de winter.
  Fijn om te zien dat jullie zo goed eten. Kunnen jullie wat typisch australische gerechten voor me meenemen? Lijkt me mooi. In iedergeval een heel fijne kerst toegewenst en een goede jaarwisseling. Hebben jullie al vuurwerk? Of doen ze daar niet aan daar?

  Groetjes Joris.

  By Anonymous Joris, at zaterdag, december 24, 2005  

 • En het is wel ok als jullie die gerechten in de vorm van een recept meenemen hoor :-)

  By Anonymous Joris, at zaterdag, december 24, 2005  

 • Hallo jongens.Wij wensen jullie fijne kerstdagen in de zon.Wat staat er op het menu voor de kerst?Ivan ga je kerstavond stappen?Is niet gunstig voor kerstdiner.Marielle is druk aan het inpakken,nog een week en dam is het zover! Je kerstfoto staat als werkblad op de computer dus we zien je dagelijks.. Groetjes
  Theo en Ria.

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, december 24, 2005  

 • hoi mark en ivan

  vanuit tolhuis waar de kerstbomen staan te blinken en opgetuigd door dennis en manon
  wensen we jullie een zalig kerstfeest en gelukkig nieuw jaar groetjes ruud ans

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, december 24, 2005  

 • hallo ivan en otto,
  we willen jullie een fijne kerst wensen voor zover jullie kerst vieren?!
  Erg leuk om jullie verslag weer te lezen
  tot de volgende keer
  laura en john

  By Anonymous laura en john, at zondag, december 25, 2005  

 • Hallo Otto,Ivan,en Marielle
  Ik heb de nieuws brief alweer gelezen en het is erg mooi daarginds.
  Marielle je had toch wat vaker onder de zonnebank gemoeten want het verschil op de foto bij het zwembad is wel erg groot?
  Verder is het verslag erg mooi en goed opgesteld ik denk dat er veel jaloers zullen zijn op jullie.
  Maar zoals ze zeggen je leeft maar ëën keer.
  Nou de groeten van ons van deze kant van de bol en tot de volgende mail
  Groetjes Arie en Irma Milsbeek doei.............................

  By Anonymous Arie / Irma, at zaterdag, januari 07, 2006  

 • Hi Guys, it's Jon the Irish guy that was in Nimbin with ye, unfortunatly I had to come back home due to the death of my mother, but I can still keep tabs on Australia with your web site it's great, looks like your having a great time, the photo's are excellent, I hope your still promoting the legend that is "Slim Dusty" I miss his music and corney lyrics, hope all is well and keep up the good work!

  Jon Browne.

  By Anonymous Anoniem, at maandag, januari 09, 2006  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home