Smits en Otto Go Oz

maandag, december 26, 2005

Mount Warning - Surfers paradise

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

Hier een nieuw berichtje vanuit surfers paradise. De vorige post eindigde in Byron Bay. Bij het inpakken van onze spullen aldaar, liep Smits langs een kite advertentie met een erg aantrekkelijke set. Na een telefoontje en een afspraak was Smits een goede 14m Nash kite met nieuwe bar rijker (voor maar 250 euro :-)

Ook heeft Smits een nieuwe manier gevonden om Otto te irriteren en heeft zich daarom op de kunst van het blues harmonica spelen geworpen.
Omdat het maximum laadvermogen van bobine bijna is bereikt leek het ons een goed moment om noordwaarts te verkassen. Een opvallende advertentie op de wc heeft ons doen besluiten een alternatieve route noordwaarts te nemen. We hebben ons navigatie systeem telkens de bezienswaardigheden van de advertentie gegeven met als optie “de kortste route”. Blijkbaar neemt TomTom dit erg serieus en hebben we dus ook menig national park gekruist incl. de bergpaden van mount Jerusalem. Na deze stoffige maar indrukwekkende tocht hebben we een relaxte camping aan de voet van mount Warning gevonden. De top van mount Warning is het eerste punt waar de zon Australie raakt. Na wat rond hangen (liaan slingeren) op de camping hebben we onze buurman gevraagd om onze gitaar te stemmen (batterijen stemding leeg).
De buurman bleek een aardige ozzie die wel voor een jamsessie te vangen was. Op deze camping mocht je een kampvuur bij de tent maken waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
De volgende dag hebben we hout gesprokkeld met de buurman en hebben een uitgebreid college gehad over diverse dieren met hun minder prettige bijweringen. Deze wijsheid bleek erg nuttig op deze bush camping. ’S Avonds bij het kampvuur werden we vergezeld door bull mieren, spinnen van 12cm, reuze vleermuizen en een varaan van een meter. Aanvullend kwam een kangaroe ons knusse vuurtje inspecteren en bleek Smits tijdens een wildplas sessie een slang van 7cm diameter te besproeien.
Omdat de volgende dag de langste dag van het jaar was (en dus ook de vroegste zonsopgang) leek het ons gepast om deze vroegste zonsopgang van de wereld eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. ’s Nachts om 1:30 hebben we het kampvuur gedoofd en zijn richting Mt. Warning vertrokken. Aangekomen bij het begin van deze 2,5 uur durende klimtocht bleek er zich een slang in onze auto gevestigd te hebben. Omdat we geen tijd hadden om deze de deur te wijzen (zonsopgang laat niet op zich wachten), hebben we hem opgesloten in bobine en zijn aan onze nachtelijke klim begonnen.
Het was ons al snel duidelijk dat we de enige waren met dit grandioze idee en hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om alle, potentieel minder prettige, achtpotige vrienden op ons pad te weren. Tijdens deze nachttocht heeft onze (hema) zaklamp ons regelmatig laten schrikken door dienst te weigeren. Gelukkig hebben we hem iedere keer weer aan de praat gekregen omdat doorlopen zonder licht echt geen optie was. Toen we boven op de top van dit enorme vulkaangebied waren aangekomen, wachten ons een spectaculaire sunset.
Onder het motto van een plaatje zegt meer dan duizend woorden, hier enkele plaatjes.
(Marloes en Jellie deze zijn voor jullie)
Nadat de ochtendzon zich in volle glorie boven de horizon had gevestigd, zijn we aan de afdaling begonnen. Op onze terugreis zagen we, onder het genot van het afgrijselijk gekrijs van duizenden cicades (soort van oversized krijs kever), pas hoe mooi het pad was dat we ’s nachts hadden gekruist.
Na een middagdutje hebben we onze biezen gepakt en zijn richting de gold coast vertrokken. Aangekomen in palm beach hebben we de plaatselijke BBQ voorzien van een australische delicatesse, deze kangaroe steak smaakte errug mals maar bracht bij Smits wel wat skippy feelings naar boven. Onze nachtrust hebben we gevonden bij Miami beach (tussen tweed heads en surfers paradise). Toen we wakker werden zijn we, na een ochtendduik, gaan kitesurfen op Miami beach. ’s Avonds zijn we naar Surfers paradise doorgereden en hebben de stad verkend.
In surfers paradise hebben we elke avond in de auto geslapen. We hebben een mooie slaapplaats gevonden met BBQ, ochtendduik en douche. Ook hebben we daar nog ergens stroom kunnen aftappen :-) Otto heeft ook nog even de tijd genomen om een bezoek te brengen aan zijn juicebar keten.
De volgende dag begon met kitesurfen in de harbour van Surfers Paradise (flat water) maar de wind bleek zo krachtig dat we samen door één 9m kite de lucht in werden getrokken. Tijdens onze zoektocht naar de ideale kitesurf spot zijn we in een minder gewenste verkeerssituatie beland. De 4WD voor ons maakte een noodstop waardoor wij ook flink in de ankers moesten. Ondanks Otto’s nobele daad om zoveel mogelijk ruimte te geven aan de auto achter ons, nam dit lief oud vrouwtje bobine toch vol van achter. Door deze stimulans vergreep bobine zich aan de 4WD dame voor ons. Er zijn geen gewonden gevallen en de auto voor ons heeft geen schade. De auto van het lieve oude vrouwtje is total loss. Bobine heeft een deuk in haar neus en een schraal kontje. Omdat het nu kerst is kunnen we de verzekering nog niet bereiken maar waarschijnlijk wordt alles vergoed. De exacte reden voor deze situatie is ons nog niet duidelijk maar die komt ongetwijfeld. Na dit voorval zijn we maar snel gaan kitesurfen en na 10 minuten op het water lijkt het alsof er niks gebeurt is. ’s Avonds kwamen we tot de conclusie dat kerstinkopen beter voorafgaand aan kerst gedaan kunnen worden en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om maar eens goed te gaan uit eten. Voor de mensen die de route volgen... Het kaartje

Oogjes dicht en snaveltjes toe,
Der Ottoooo und Der Schmitzell

Conclusions:
Eigenlijk hebben we het helemaal nog niet zo slecht, wildplassen in het wild is stukken riskanter dan wildplassen in de stad (al dan niet tegenover een mobiele politie eenheid), all purpose seasoning kruiden doet zijn naam eer aan, body drag is veel leuker dan het klinkt, check je safety voor echte safety

Recommendations:
Mt Warning sunrise, banane adriaan als guardian van bobine, niet TE veel all purpose seasoning, de vriendelijke openbare wc aan de main beach van surfers paradise, open air beach cinema

Further Questions:
Kan je een usb stick opschonen m.b.v. een wasmachine?, waarom heet surfers paradise surfers paradise?, wat denkt bobine ervan?, waarom zijn alle insecten hier zo groot? waarom heeft de kerstman in Australie ook een muts op?, wat heb je aan een arrenslee als het boven de 35 graden is? Is rudolfs rednose een sunburn?

Lyrics: (only for those who are interested, Kim, Eric en Jellie leer het maar vast want dit is wat jullie o.a. gaan horen naast Slim Dusty, CacatouPual, Bob en Beef)

Redback, Funnel-Web, Blue-ringed octopus
Taipan, Tigersnake and a Box jellyfish
Stonefish and the poison thing that lives in a shell
That spikes you when you pick it up

Come to Australia
You might accidentally get killed

Your life's constantly under threat
Have you been bitten yet?
You've only got three minutes left
Before a massive coronary breakdown

Redback, Funnel-Web, Blue-ringed octopus
Tiapan, Tigersnake and a Box jellyfish
Big shark just waiting for you to go swimming
At Lennox Head

Come to Australia
You might accidentally get killed
Your blood is bound to be spilled
With fear your pants will be filled
Because you might accidentally get killed

Welcome to Australia by the Scared Weird Little Guys


Het is maar een liedje moeders...

20 Comments:

 • Om het geheel interactiever te maken (en om comments schrijven te stimuleren) zullen we proberen voortaan op de comments te reageren.
  - Jasper, het viel idd niet mee om de oorsprokenlijke locatie van al dat groen te achterhalen en hebben dus maar voor de makkelijkere optie van gewoon kopen gekozen.
  - Sander, het feit dat je zo spontaan bush zeep met bush aphrodisiac combineerd getuigd van een enigsinds zieke geest :-), een tukse oorsprong hebben we gelukkig nog niet ontdekt.
  - Jellie, 4 januari 11:30 staat genoteerd
  - Joris, we houden onze ogen open voor australische recepten
  - Theo en Ria, mijn kerst-kater viel dit jaar best mee en heb ook het gehele kerstmaal binnen weten te houden :-)
  - Claudia en Laura, Hoe staat het met de ontwikkeling van de nieuwe levens? Laura, je weet het he, niet baren maar bewaren.
  - Henri, hoe was kerstnacht zonder je broertje?

  Natuurlijk iedereen nog prettige (en hopelijk witte) kerstdagen.

  See ya Smits en Otto

  By Blogger Ivan Smits, at maandag, december 26, 2005  

 • Om er dan gelijk op in te springen.... en ik weet dat jullie me nu zitten te stangen, want het is 3 januari om 10:35. Maar ik weet dat jullie dat wel weten hoor!
  Ivan zorg dat je er bent, en dat je voor die deur staat waar ik uit kom! Het kerstdiner was dit jaar toch heel anders zonder jou...maar een witte kerst zit er niet in hoor. Sterker nog, de zon schijnt!
  He dat liedje he, moet ik dat nu gaan leren of wat was de bedoeling ervan? Ik neem gewoon mijn eigen muziek mee hoor op m'n mp3 speler!

  Nou nog 8 nachtjes slapen....

  Liefs jellie

  By Anonymous Marielle, at maandag, december 26, 2005  

 • Het ziet er weer allemaal erg mooi uit. Maar moeten jullie echt nu al laten weten dat er grote insekten rondlopen. Kon dat nu niet even wachten totdat wij er zijn!!!

  Bij ons gaat het inderdaad ook opschieten. Marielle misschien kun jij de heren even helpen herinneren dat wij landen op 10 januari om 10.30 uur. Op Brisbane.

  We kunnen niet wachten om jullie gewoon weer in levende lijve te zien. Tot in het nieuwe jaar.

  By Anonymous Kim, Eric en poes, at maandag, december 26, 2005  

 • Dus als ik het goed begerijp is het gewenst rond 4 januari ergens te zijn,verdere reizen en dan later weer ergens te zijn. hmmm weer ergens zijn, waar ben ik eigenlijk?
  Geen idee, waar ben ik en zal ik er zijn? Enzo niet waar dan? Dusss enzo!
  O,nu ik toch schrijf. Jamsessie op het strand van byron bay is zeker een aanrader. Weer dusss

  By Anonymous Otto weer, at maandag, december 26, 2005  

 • bedankt voor de mooie zonsopgang! Enne, doen jullie een beetje voorzichtig??? Kusje, marloes

  By Anonymous marloes, at maandag, december 26, 2005  

 • He lui,

  Euhhhhh, spinnen van 12 cm?????? Ik bedenk nu in eens waarom ik niet naar Australie wil. Maar euh... maak eens een foto van zo'n creap. Ben op zich wel benieuwd hoe die krengen en uit zien. Wat voor een geluid maken die als je er op gaat staan?

  Hoor/lees/zie het wel.

  Have fun als de fam's gearriveerd zijn.

  mzzl Siep

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, december 27, 2005  

 • Kim en Erik, ik zal ze eraan herinneren, daar kun je op rekenen!
  Alvast een hele goede vlucht en tot over 2 weken! Allemaal een goed uiteinde en een goed begin....tot volgend jaar!

  Liefs marielle

  By Anonymous Jellie, at dinsdag, december 27, 2005  

 • Doe maar een recept voor kangaroe steak dan. Dat moet hier vast wel ergens in bevroren toestand te krijgen zijn.

  By Anonymous Joris, at dinsdag, december 27, 2005  

 • "waarom zijn alle insecten hier zo groot?"

  The bigger they are, the harder they fall... and the easier they are to kill!!
  -Adam

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, december 28, 2005  

 • Hallo Ivan en Otto
  Met veel belangstelling volgen we jullie reis verslag en de prachtige foto,s. Wat een lekker weer hebben jullie daar terwijl wij het hier moeten doen met sneeuw en gladheid moeten doen. Maar wij gunnen het jullie van harte. Wij wensen jullie een hele gezellige oudjaarsavond en een heel goed 2006
  Jan en Henny van lendt

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, december 28, 2005  

 • Feedback...

  - Marielle, Welke gate kom je uit? Niet dat we (net zoals toen jij uit Oz kwam) bij de verkeerde gate staan :-) Eigen muziek????
  - Kim en Eric, 11 jan 11:30 staat genoteerd. Volgens Adam heeft de grootte alleen maar voordelen.
  - Otto, hier is een adevies: Ga geen comments schrijven als je 's nachts zo zat als een maleier door surfers' struint.
  - Smits, en waar was jij dan eigenlijk ineens?
  - Na een vernuchterende duik genomen te hebben in het zwembad van een willekeurig Motel heb ik via 'dat hooge gebouw' Bobine (en jou) terug gevonden. (Verder details over 'dat hooge gebouw' en dat andere zwembad komen in de volgende post..')
  - Marloes, graag gedaan, was it as good for you as it was for us?
  - Siep, Aangezien we hier te gast zijn gaan we geen locals uitmoorden (al is het hier wel een soort van traditie), Foto maken staat ergens genoteerd in ons onderbewustzijn.
  - Joris, uit eigen ervaring kunnen we stellen dat het iig op een bbq bereid dient te worden. De traditional spicery zullen we proberen te achterhalen.
  - Adam, can sharks fall?
  - Jan en Henny, Bedankt en natuurlijk wensen we jullie en iedereen die deze site bezoekt (en speciaal degene die comments achterlaten) een heel gezellige jaarwisseling en alle goede wensen voor 2006

  Groeten Smits en Otto

  By Blogger Ivan Smits, at donderdag, december 29, 2005  

 • He jongens ziet er weer allemaal gaaf uit daar, ben wel jaloers wens jullie een fijne jaar wisseling. Oja Ivan hebben nog een nieuwtje Dani krijgt er een broertje of zusje bij Gr Frank en Daphne Veel plezier.

  doe geen dingen die ik ook niet zo doen. HAHA

  By Anonymous Anoniem, at donderdag, december 29, 2005  

 • He jongens ziet er allemaal leuk uit, alles goed daar. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe.
  Oja Ivan Dani krijgt er een broertje of zusje bij. gr Frank en Daphne

  By Anonymous Anoniem, at donderdag, december 29, 2005  

 • Hai Ivan en Otto

  Wederom een geweldig verhaal om te lezen!Al die vieze beestenverhalen bezorgen mij wel kippenvel,ik ben al bang voor een spin met een doorsnede van 1 mm.Ivan even een vraagje tussendoor, hoe gaat het met je stoelgang :-)...kan je daar ook lekker sch..ten?
  Vandaag de laatste dag van het jaar 2005, heb gister je vriendinnetje gedag gezegd.Leuk he Ivan, over een paar dagen zie je je meissie!!Geniet er van!En voor 2006 wens ik jullie het allerbeste en geniet nog van al het moois!

  Groetjes Marloes

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, december 31, 2005  

 • Allemaal alvast gelukkig nieuwjaar.

  Wat ik heel even kwijt wil het liedje dat we eventueel zouden moeten leren, klopt niet.

  In de versie die wij gehoord hebben is het At Bondi Beach ipv At Lennox Head.

  Lijk me leuk om oud en nieuw te vieren lekker warm in je korte broek ipv met een dikke winterjas en een wolle muts.

  Ga in het nieuwe jaar lekker door waar jullie mee bezig waren en laat ons nog veel meegenieten van alle mooie plaatjes die er te maken zijn bij jullie. En schrijven moet je alleen doen als je geen 4l pak wijn achter de kiezen hebt, maar het geeft wel leuke zwam verhalen. Dus af en toe mag best.

  Groetjes Kim en Eric en tot over een paar dagen.

  By Anonymous Kim, Eric en poes, at zaterdag, december 31, 2005  

 • Hallo Ivan en Otto,
  Een "HAPPY NEW YEAR" gewenst. Wij mogen nog 4 uur en 20 minuten wachten voordat het zover is. Het oude jaar uitluiden en op het nieuwe jaar proosten, gaan we deze keer bij jou thuis (Ivan)doen in Middelaar.
  Zo te lezen gaat het jullie harstikke goed, daar aan de andere kant van de wereldbol. Wat fijn dat er toch internet is, zo kunnen we jullie avonturen blijven volgen met al die gave foto's erbij. Een vraagje: Die Nash kite, is dit een soort rubberboot met overkapping?
  Ivan, we lazen dat je tegenwoordig blues (mond?)harmonica bespeelt. Dit is leuk, nu kunnen we misschien een familie-orkestje vormen tijdens het familieweekend.
  Vanuit een regenachtig stadje Gennep, maar wel genietend van de top 2000, wensen wij jullie beiden nogmaals een Goed en Gezond 2006 toe en geniet ervan.

  Groetjes,
  Peter en Riet

  By Anonymous Peter en Riet, at zaterdag, december 31, 2005  

 • Ivan ,Marielle is onderweg zit nu in hong kong .en is de stad aan het verkennen. veel plezier de komende weken en laat wat horen als ze is aan gekomen. Moeke Milsbeek.

  By Anonymous Anoniem, at maandag, januari 02, 2006  

 • Proficiat met je neefje RYAN!!!!

  gr Frank en Daph

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, januari 03, 2006  

 • Hoi smits en Otto

  Beste wensen nog en ik denk dat het wel gezellig is geweest of niet. Hier is het lekker rustig en koud dus je mist niks hierzo. Jullie hebben schitterende dagen zo te zien maark er nog wat van en geniet met vlle teugen vor je het weet zit je weer thuis, Groeten Mark

  By Anonymous Mark, at dinsdag, januari 03, 2006  

 • gelukkig nieuwjaar nog en we zullen jullie missen bij het kerstdiner. Fotos zien der trouwens wel redelijk uit :)

  proper

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, januari 04, 2006  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home