Smits en Otto Go Oz

vrijdag, januari 20, 2006

Kim en Eric - Noosa Heads - Hervey Bay - Fraser Island

Hier dan weer een teken van leven,

Het heeft even geduurd voordat we aan het schrijven van deze post toekwamen maar het is dan toch (al dan niet voorzien van de nodige sociale druk) zo ver gekomen. We waren gebleven bij Marielle's acclimatisatie programma, wat overigens zijn vruchten heeft afgeworpen. Nadat Marielle succesvol binnengehaald was, was het tijd voor de volgende lading Nederlands bloed. Op de reis naar Brisbane (heden doen we alles m.b.v. de kaart omdat ons navigatie systeem de geest heeft gegeven) om Kim en Eric op te halen besloot Bobine op de snelweg ineens allerlei kuren in de vorm van vreemde lampjes en trillingen te vertonen. Natuurlijk hebben we Bobine meteen van de HWY afgehaald en op de uitrijstrook besloot ze er helemaal mee te stoppen. Toen we uitstapten om haar naar een veilige positie te duwen werden we meteen geholpen door de, toevallig achter ons rijdende, automonteur. Deze stelde al snel de diagnose dat de dynamo niet meer werkte. Toevallig had een vriend van hem een car electronics zaak op het industrieterrein waar Bobine haar noodlanding zojuist had gemaakt. Hiertoe besloten we om ons kamp maar naast de weg op te slaan en van de nood een deugd te maken en Marielle bekend te maken met de gitaar (WG de gitaar heeft nog geen naam...).
De volgende dag heeft Sebastian er even naar gekeken en bleek alleen de v-snaar naar de dynamo dienst te weigeren. Dit verklaarde meteen Bobine's protest, ze piepte namelijk al een paar dagen en we hadden al een nieuwe v-snaar voor de stuurbekrachtiging gekocht omdat we dachten dat die piepte. Toch mooi dat Bobine een beetje mee denkt en op de perfecte plek onder prima omstandigheden besluit te stoppen.
Na deze kleine ingreep zijn we doorgereden naar Brisbane en waren ruim op tijd om Kim en Eric WARM te verwelkomen.
In Brisbane hebben Kim en Eric een vriendje voor Bobine gehuurd (Toeter) en na wat onderonsjes kunnen ze het heel goed samen vinden.
Ze zijn ook meteen samen naar Noosa Heads gereden, Bobine wist de weg nog naar een leuke wild camping in het national park en Toeter liet het lekkere kontje van Bobine niet uit zijn oog verdwijnen.
In Noosa hebben we tegen alle goed bedoelde adviezen in toch een 4WD gehuurd om op eigen houtje vanuit Hervey Bay, Fraser Island in drie dagen te gaan verkennen (ze schijnen vaak om te kantelen of vast te komen zitten). De volgende dag zijn we naar Hervey Bay gereden om nader kennis te maken met onze 4 wheel drive, Pedro (named after Michaels big Bull)
In Hervey hebben we geslapen in het Koala resort waar de possum posse ook erg actief bleek. 's ochtends hebben we de boot naar Fraser Island genomen om de komende drie dagen met behulp van Pedro dit prachtige zandeiland om te ploegen.
Op Fraser Island hebben we via de diverse zanderige routes onze weg gevonden naar de stranden.
Marielle heeft ons in de low gearing door de duinen naar een mooi plaatsje aan het strand gebracht, waar wij van onze wel verdiende nachtrust hebben genoten.
Dezelfde nacht zijn we om 6 AM opgestaan om voor het inmiddels wassende water het uitzichtpunt Indian Head te bereiken. Vanaf Indian Head werd ons duidelijk waarom het niet verstandig is om te zwemmen in deze mooie oceaan. Vanuit dit punt hebben we haaien, dolfijnen, manta rays, tonijn (vers), kwallen en hier en daar een enkel sporadische 'andabox' jellyfish voorbij zien kruisen, dusss.
Ook hadden we gehoord dat er hele pools vol met champagne zouden zijn, dus wij er op af hè. Er waren bubbels genoeg maar wel van een erg zout promillage.
Ook hebben we diverse zoet water meren weten te bereiken via de ongeprepareerde zand pistes, zoals het beroemde lake McKenzie,
Maar ook het zeker zo mooie strand van Lake Birrabeen.
Moi wit is niej leluk. Mooi blauw trouwens ook niet.
Tijdens één van onze rally ritten kwamen we een grote bus tegen waar Eric vol voor in de ankers moest. We kwamen ruim op tijd tot stilstand maar achteromkijkend was er een grote grijze wolk achter ons te ontstaan. Het bleek onze gasfles te zijn die de rest van onze bagage van een penetrerende gasgeur heeft voorzien. Ook was de zak wijn lek die we maar snel (en noodzakelijk) verorberd hebben.
Tijdens een strand tocht moesten we diverse washouts oversteken. De grootste washout was Eli Creek die we dan ook aan een nader onderzoek hebben onderworpen. Deze frisse Creek had toch enige lokale schimmel geuren aan de gehavende voet van Otto.
Hierna zijn we turtles gaan spotten bij Lake Allom. Deze avond hebben we ons kamp opgeslagen bij Lake Boomanjin
Hier enkele kiekjes van de coureurs.
Enkele spontane foto’s bij Lake Wabby.
En natuurlijk de cliché foto’s van da roestige ding da in de weg ligh.
Nadat de rechtmatige eigenaar enkele vertouwde proefritjes in Pedro had gemaakt mochten we de borgcheque symbolisch verscheuren en was een succesvolle Fraser Island tour een feit.

Vanuit Hervey Bay zijn we doorgereden naar Rockhampton waar we gekampeerd hebben op het tropical wanderers resort. Dit op aanbeveling van ons alziende boekje welke zei dat alles in kannen en kruiken was. Bij Rockhampton beginnen de tropen officieel en dit was wel op te merken in de luchtvochtigheid. Hierdoor was Mariëlle wel toe aan een luchtigere tent en Smits aan een nieuwe mondharmonica... Mariëlle en Smits hebben Otto, Kim en Eric weer gevonden in de Botanic gardens (met zoo) waar we er achter kwamen dat koala's blijken te reageren op slaap kindje slaap, duss???
Nu zitten we in Airlie Beach (500km noordelijker dan Hervey Bay) morgen gaan we naar the Whitsunday Islands op een drie daagse zeiltoer. Voor deze speciale gelegenheid hebben we besloten het gezelschap op te splitsen in de Otto's en de Smitsen. De Otto's gaan op duik excursie op een race zeilboot en de Smitsen gaan romantisch zeilen op de klassieke 'Waltzing Matilda'. Smits speelt dit lied (tweede volkslied van Oz geschreven door Slim Dusty) voordurend op zijn mondharmonica dus dit was een keuze die zo moest zijn.

Om gehoor te geven aan de verzoeken om foto's van native ozzie animals (en omdat Eric graag foto's maakt van beestjes) hier een samenvattende compositie.
(Om te voorkomen dat de onderste regel wordt aangezien voor vreemde bulten of tepel infecties dit zijn toch echt kwallen.) Voor de uitgebreide voorstelling “Allemaal Beestjes om me heen” kan je een telefonische afspraak maken met "Van Den Brink Animal Photography Pty. Ltd." Freecall: 1800vandenbrink.

Kaartje:

De Kangeroeten,
Kim, Eric, Mariëlle, Otto en Smits

Conclusions:
VB = Vies Bier, Airogard helpt ook tegen Ivans, vrouwen blijken lastig te combineren met kite surfen (vandaar geen kite verhalen deze post maar we blijven volhouden), Vitamine B helpt tegen muggen, Waltzin Matilde is een dansend schaap,

Recommendations:
Vermorzel de Horzel (voor de exacte spelregels kan nadere toelichting worden gegeven), Jelly wrestling als nationale sport, “You crash it, we smash it” repairs.

Further questions:
Zit er echt vitamine B in bier? Waarom hebben ze hier 6 pilzen op tap die allemaal naar afwasmiddel smaken i.p.v. van gewoon 1 goed bier voor een Hollandse prijs?, Is Washout afgeleid van watch out of andersom?

Summary:
Wederom VET

Congratulations:
Lanki van harte gefeliciteerd met weer een stap verder naar later, we konden niet bellen omdat we toen op Fraser Island zaten. Natuurlijk ook Laura gefeliciteerd met een vruchtbaar jaar.

-------------------------
kukabura WOEHAHIHIHIHHOEHAHAHA

9 Comments:

 • Yes ik ben een keer de eerste. Zeg ik vroeg me af na al die prachtige foto's van dieren, hoe zit het met de slangen daar? Nog niet gebeten?
  Foto's? Wel een keer over een slang heen gepist toch?

  Groetsels.

  By Anonymous Joris, at dinsdag, januari 24, 2006  

 • Matilda is de knapzak die aan een stokje hangt over de schouder. En als je loopt dan danst de knapzak. Dus een Waltzing Matilda.
  Heb plezier niet zolang wachten met nieuwe berichtjes please.

  Van je Auntie Net
  Gundaroo Australia

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, januari 24, 2006  

 • MAAAAAAAAN, dit is toch niet normaal meer? Ik word al jaloers als ik al die foto's zie, wordt toch tijd dat ik zelf weer eens een reisje plan... HOE GAAF!!!

  Nou ik zou zeggen, maak zoveel geld op als je kan en geniet van alle mooie momenten die nog komen gaan, want dit beleef je maar EEN keer!!!

  Groetjes Linda (nichtje van Ivan)

  By Anonymous Lintjebee, at dinsdag, januari 24, 2006  

 • he jelle,

  gezien de foto's en de verhalen hoef ik je niet te vragen hoe het met je is, ofwel? echt geweldig om te zien en te lezen. ik hoop dat je nog een paar super weken meemaakt daaro, maar dat zit wel snor denk ik!

  groetjes carolien

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, januari 24, 2006  

 • Hallo daar,

  Goeiendag wat 'n foto's! Echt mooi! (komt hopelijk niet jaloers over.) Als ik jullie verhaal goed gelezen heb, hebben jullie de zeiltour nu achter de rug (weer iets anders als op De Maas). Ik zie de foto's daarvan graag in jullie volgende mail. Wens jullie nog 'n goed verder verblijf toe.

  Groeten,

  Roel Horsten

  By Anonymous Roel Horsten, at dinsdag, januari 24, 2006  

 • He otto's en smitsen,
  Heb geprobeerd jullie bruin-zijn te overtreffen door een weekje strand te doen in Belize. Jammer genoeg regende het net die week.... En als ik jullie foto's zie kan ik die poging beter opgeven. Grappig om te lezen dat we in totaal verschillende landen een beetje hetzelfde deden die week: ook wij hebben een zeiltocht geboekt (ging alleen niet door ivm die regen), zijn naar een eilandje gegaan en hebben gesnorkeld. Die vitamine B tip ga ik ook uitproberen: de musquito's mogen mij erg (en hebben malaria). Hebben jullie trouwens ook zandvlooien? Zo ja: deet werkt ook tegen zandvlooien. Leuk trouwens dat jullie bezoek hebben, af en toe een wisseling van gezelschap is leuk heb ik gemerkt.
  Geniet lekker verder, Ivan en Marielle: veel plezier op jullie romantische zeiltocht, lekker dat jullie ook nog even met z'n tweeen erop uit gaan. En Kim en Eric: hopelijk hebben jullie een mooi duikgebied! Mark, ga jij snorkelen? (is super vind ik).
  Mark, tot bels,
  liefs ,marloes

  By Anonymous marloes, at woensdag, januari 25, 2006  

 • Vakantiegangers,
  Het ziet er wederom fantastisch uit. Er begint ook weer wat schot te komen in de afstand die jullie nog af moeten leggen. Volgens mij komen jullie tijd te kort. Klinkt mij niet gek in de oren. Zijn er ook nog dingen die jullie niet gaan doen? Schaatsen bijvoorbeeld. Nou dat kan hier wel, ook al een beetje op natuurijs. Of wat cultuur snuiven, zoals dat zo mooi heet. Ik denk niet dat er veel te vinden is in dit werelddeel. Gelukkig hebben we ook nog Marloes met haar site waar dit soort dingen wel aan de orde komen. Ziet er ook heel leuk uit. Dus wat jullie betreft, toch maar sportief door blijven gaan en genieten van de mooie omgeving en veel opnames maken, dan hebben wij ook wat. Voor Kim en Eric zit het er jammer genoeg op. Zij komen (gelukkig) terug met mooie foto's en leuke verhalen. Goeie reis en voor de anderen nog een hele leuke tijd.
  José en Frans.

  By Anonymous José en Frans, at vrijdag, januari 27, 2006  

 • Hoi marielle en de rest,
  We zitten nu lekker weg te dromen tijdens onze nachtdienst! Super mooie foto's zeg. We weten nu ook wat onze volgende reisplannen worden!
  Groetjes Brigitte en Gertie

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, januari 28, 2006  

 • Hey vakantiegangers!

  Het ziet er wederom naar uit dat alles helemaal toppie joppie is daarzo!

  Ik vlieg vanavond naar Tehran en vervolgens naar Bangkok. Om daar met m'n stage avontuur te beginnen. Ik houd jullie op de hoogte.

  Ik hoop dat ik met net zo'n mooie verhalen als jullie op de proppen kan komen :)

  Groetjes,

  Sander
  www.specto.nl/sander

  By Anonymous Sander Sluis, at zaterdag, januari 28, 2006  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home