Smits en Otto Go Oz

zaterdag, januari 07, 2006

Noosa - Hereniging met Marielle

Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

We waren gebleven in surfers paradise, de vraag waar deze plaats zijn naam aan te danken had bleef onbeantwoord in de comments dus zijn we zelf maar op zoek gegaan naar het antwoord. Na op tweede kerstdag een film bij de beach bios gekeken te hebben leek de enige goede optie om maar eens goed te gaan stappen in deze veel te verwesterde omgeving. Na het vinden van een geschikte club, hebben we het sterke dranken assortiment aan een nader onderzoek onderworpen. Dit had tot gevolg dat Otto vage comments ging schrijven en dat Smits een frisse duik nam in het zwembad van een willekeurig motel. Nadat we, na het nodige speurwerk, weer verenigd waren zijn we op zoek gegaan naar meer verfrissing. Na deze gevonden te hebben in het dichtstbijzijnde hotel leek het ons een goed idee om het hogerop te zoeken. Een vlugge blik, vestigde al snel de aandacht op het 1 na hoogste gebouw van Surfers`. Het toeval bracht een open branddeur van dit gebouw, met als gevolg dat er 45 verdiepingen later het, waarschijnlijk één na beste, uitzicht van Surfers` op ons wachten.
Omdat de wind ons enkele dagen gunstig stemde hebben we diverse ‘rides along the coast’ gemaakt. Na een paar dagen ‘Gold Coast’ zijn we doorgetrokken naar Noosa Heads.
Omdat de wind weer gunstig was zijn we naar het ‘North Shore national park’ gegaan. Omdat Bobine het strand niet kon bereiken, zijn we te voet verder gegaan. We hebben onze kite spullen gepakt en zijn naar de kust verkast. Hier aangekomen kregen we een telefoontje van de verzekering, omdat ze graag Bobine’s schade wilden opnemen. Na een afspraak gemaakt te hebben voor een taxatie hebben we de rest van de dag relaxed gekitesurft.
Omdat ons dit national park enorm beviel hebben we een ‘wild’ camping gezocht aan de andere kant van lake Cooroibah. Op deze camping hebben we onze muzikale geest de vrije loop gelaten en hebben ook interessante gesprekken gehad met onze vriendelijke Jehova buren.
Skippy was minder gecharmeerd van ons gejamer en verliet al snel ons nederig stulpje.
Omdat de wind de volgende dag verre van ideaal was hebben we een andere vorm gevonden om ons over het water te verplaatsen namelijk kayaken door het national park. Deze everglades tour voor sjappies leek ons allebei een prima optie. Aangezien we een uur moesten roeien voordat we bij de everglades tocht aankwamen, hadden we al snel ontdekt dat lopen met de kayak sneller ging. Tot het moment dat Smits op het heldere idee kwam om zijn harmonica te voorschijn te toveren. Hierbij bleek de kayak minder stabiel dan gedacht en sloeg om. De ton met camera en fototoestel hapte hierbij een flinke sloot water en het gevolg is dat elke foto hierna genomen is met Otto’s filmcamera, en Smits blijkbaar aan een nieuw fototoestel toe was.
Drommels drommels en nog eens drommels.
De kayak tocht was echt super ook al was het water echt te warm.
Ook de terugweg zouden we weer een uur terug naar de camping moeten roeien, waren het niet dat die vriendelijke ozzie met zijn speedboot toch die kant op moest omdat er diverse mensen 20$ over hadden voor deze tocht. Na een goed gesprek en natuurlijk onze helpende hand waren we in no-time terug op de camping.
De volgende dag hebben we goed gekitesurft op het aanliggende meer bij de camping. Dit meer is zoet water, heeft geen golven en je kan overal staan (een soort van warm ijselmeer). Na dit dagje surfen zijn we terug naar Noosa gegaan om oud en nieuw te vieren. Oom agent hield ons tijdens deze tocht nog aan om te vragen of wij voorzien waren van de nodige alcoholische invloeden, een enkel ‘not yet’ overtuigde oom agent meteen en we mochten doorrijden, zelfs toen we daarna de doos met blaasrietjes overreden vroeg oom agent vriendelijk “are you sure you haven’t been drinking?” Even ‘for the record’, we hadden nog geen druppel gedronken van de net bij de BWS ingekochte voorraad. De BWS (Beer Wine Spiris) zijn opvallende winkels vaak langs de weg met een drive through, echt weer zo’n geniaal idee van hier.
Ook al was er van vuurwerk niet echt spraken in Noosa, toch was het een heel speciale jaarwisseling. Het complete strand was gevuld met mensen, die wij getracht hebben zoveel mogelijk een gelukkig nieuwjaar te wensen (zie: ‘smitsenotto the movie’).
Uiteraard hebben we ’s ochtends een verfrissende nieuwjaarsduik genomen. Hierna zijn we gaan wandelen in het ‘Noosa heads national park’. Dit park staat bekend om zijn vele koala’s. Bij onze aankomst hadden we de eerste koala al gespot. Al snel bleek dat je geen afspraken kon maken met koala’s omdat we er tijdens onze 4 uur durende ‘koala’ tocht geen hebben gezien. Ook de trotse ambacht van het betegelen is hun compleet ontgaan.
-Cousin it-
’s Avonds zijn we zuidwaards gereden omdat Marielle over twee dagen in Brisbane aan zou komen. We zijn gestopt in Caloundra omdat dat wel een mooie kitesurf spot leek voor de volgende dag.
Omdat de golven de volgende dag wel heel erg hoog waren zijn we doorgereden naar Brighton beach (noord van Brisbane) omdat we gehoord hadden dat je daar heel goed kon kiten. Dit bleek inderdaad het geval, ’s avonds hebben we geslapen aan Nuggy beach omdat dit de dichtbijzijnste beach bij het vliegveld was. Gelukkig kwam Mariëlle aan zoals gepland want Smits vergreep zich bijna aan de camping kangoeroe.
Jelly kreeg meteen de klimaat vuurdoop te verduren omdat de komende twee dagen erg benauwd waren en we hebben dan ook maar een stappen plan opgesteld om haar langzaam te acclimatiseren. We zijn naar een natuurlijke omgeving vertrokken waarbij het navigatiesysteem de kortste route wederom erg letterlijk nam. Een paardje en wat ijs bracht Mariëlle er weer bovenop.
Omdat het blijkbaar zo moest zijn heeft Smits maar een nieuw fototoestel gekocht en hij is weer helemaal blij met zijn nieuwe nifty speeltje dus er zullen wel weer een hoop nieuwe foto’s komen.
Kaartje:

Dag vriendjes en vriendinnetjes, dat was het dan al weer, tot de volgende keer maar weer!

Riguardi gentili, Otto, Jelly e Smits

De volgende keer in ‘Smits, Otto en Jellie’: de aankomst van Kim en Eric, waarschijnlijk meer kitesurfen, afloop Bobine, nog meer kitesurfen, Mariëlle’s acclimatisatie programma.

Summary:
VET

Conclusions:
Wijn smaakt veel beter in combinatie met de juiste koekjes, een avontuur is onafhankelijk van de afstand die je aflegt, een afspraak met een koala is als een pak goon zonder inhoud, een junior whopper (Aus$2,75) is gelijk aan een 160 minuten bellen naar nederland, australie is eigenlijk één grote camping, wassen helpt!,

Recommendations:
Drive trough BWS (Beer Wine Spirits), ‘smitsenotto the movie’, brighton beach for kitesurfing, bellen via skype, after sjonnen, creditcard.

Further Questions:
Waarom zouden we nog terug gaan naar Nederland?, why not tiles?(kan je later nog zien toch?), als elke massa in het universum elkaar aantrekt waarom blijven dan de sterrenbeelden constant?, waarom wordt otto groen?, is het te laat om een koala te worden?, waarom moeten ze altijd Jellie hebben (mosquitoes), why not?

Congratulations:
Het blijkt dat niet alleen Boxmeer vruchtbare grond bevat maar ook in Groesbeek (Reinier en Gina) en Gennep (Frank en Daphen, Revi en Mellanie) is een succesvol zaadje geplant. Alle aanstaande papa’s en mama’s gefeliciteerd (natuurlijk incl. John en Laura).

How to:
Omdat we gehoord hebben dat het niet iedereen lukt om een comment te plaatsen hier nogmaals een stappenplan.

0 - Klik uberhaubt op "comments" onder aan de laatste (bovenste) post.
1 - Typ je bericht in het vakje onder "leave your comment"
2 - Bij "Choose an identity" kies Other.
3 - Vul je naam in bij "Name" en eventueel een verwijzing naar je eigen web pagina ("Your web page", anders gewoon leeglaten)
4 – Type het "rare" woord over in het "Word Verification" vakje.
5 - Druk op "Publish Your Comment"

Disclaimer:
Het kan voorkomen dat er zich teksten in deze posten voorkomen die onbegrijpelijk of onduidelijk zijn. Indien u met een vraag zit of nadere toelichting wenst kunt u bovenstaand stappen plan volgen om uw reactie te uiten.

13 Comments:

 • Feedback....

  - Frank en Daphne, nogmaals gefeliciteerd met jullie verse vrucht.
  - Loesje, Ik kan hele posten volschrijven over mijn fantastische stoelgang maar omdat jij de enige oprecht geintereseerde bent zal ik deze smakelijke verhalen bewaren voor een prive conversatie. Ik zal kijken of er een fototje vanaf kan.
  - Kim en Eric, in de officiele versie van 'Welcome to australia' staat inderdaad bondi beach maar omdat wij het water uit moesten in Lennox Head vanwegen een shark alarm leek het ons gepaster deze kleine persoonlijke weiziging aan te brengen. Af en toe een 4L pak wijn staat genoteerd
  - Tante Riet en Ome Peter, de vergelijking met een rubberboot gaat misschien wat ver maar ik neem jullie graag een keer mee kiten als ik terug ben. Een familie orkestje klinkt goed ik zal zo veel mogelijk oeffenen
  - Moeke kersten, Dochtertje lief is veilig aangekomen en zit momenteel midden in haar acclimatisatie programma.
  - Gruttekuh, ik hoop dat ik niet zo weer thuis zit, het bevalt me hier prima, een soort van anti heimwee.
  - Proopje, we houden ook van jou.
  - (O)Pa en (O)Ma Smits, Jullie natuurlijk ook nogmaals gefeliciteerd.
  - Rien en WG beneden, Een groot voetballer zit er dik in als hij meer op zijn vader lijkt dan op zijn oom.
  - Nienke, De meeste nuttige tips zijn te vinden in onze aanbevelingen, het is erg waarscheinlijkj dat hier een mondelinge toelichting bij hoord en die geeft Otto graag.

  - Spelvauten gaarne negeren...

  By Blogger Ivan Smits, at zaterdag, januari 07, 2006  

 • hallo ivan en otto,
  eindelijk weer een berichtje van ons. Ten eerste nog een gelukkig nieuwjaar (beetje laat, maar goed)
  Ten tweede Ivan gefeliciteerd met je neefje echt heel erg lieve foto's. En waag het eens om in australie te blijven. Foto's zijn leuk maar live is veel leuker en je hebt belooft om 1 april terug te zijn en ik zou het ophouden!!!!!! Dus nu weet je weer waarom je terug moet komen naar nederland.
  Jellie heb je de vliegreis een beetje overleeft na een nachtdienst?
  We zijn benieuwd hoe het met jullie bobbine afloopt.
  leuk om alles weer te lezen.
  tot gauw
  veel liefs john, laura en ....

  By Anonymous john en laura, at zaterdag, januari 07, 2006  

 • Hoi Mark,
  Fijn dat je nog eens uitlegt hoe ik een comment kan versturen.
  Ik ga het weer eens proberen.
  Allereerst de beste wensen en alle goeds voor 2006. Dat het een goed jaar mag zijn. Ook nog bedankt voor je orriginele kaart, ook namens Toon. Het is hardstikke leuk om jullie reis te volgen.
  Ook die van Marloes volg ik op de voet.
  Wat een luxe om er zo maar even een paar maanden tussenuit te trekken. Dit kunnen ze jullie nooit meer afnemen.
  Balen van het toestel van Ivan maar groot gelijk om weer een nieuwe aan te schaffen.
  Een leuke tijd met Kim, Erik en ?
  Het allerbeste. Ik ga eens proberen of ik de comment verstuurd krijg. Als het lukt dan zal ik er Marloes ook eens een sturen.
  Luitjes het beste en tot mails.
  Yvon de Haen

  By Anonymous yvon de Haen, at zaterdag, januari 07, 2006  

 • jaja deze keer gaat het mij ook lukken, het computeren valt ook niet mee zonder ivan in de buurt!
  ik zie dat merrielle goed is aangekomen in australie! een gelukkig nieuwjaar voor jullie alle drie! het huisje in milsbeek schiet goed op, onderverdieping is bijna klaar, keuken is af de boel is gespagtelpoetst(of zoiets) en de vloer zit erin evenals de wc. boven zijn 2 kamers bijna af en deze week beginnen we met de badkamer. ik denk dat als je terugkomt de boel helemaal af is, zowel binnen als buiten, waarschijnlijk voldoet mijn achtertuintje niet aan een doorsnee australies landschap, maar ik zal mijn best doen! nou ik zal maar niet beloven om fotos van ons huisje testuren want da gaat me toch niet lukken evenals smsen want daar is volgens mij ook nog niks van aangekomen. verder is er hier niks veranderd, nog altijd koud weer. mijn eeuwige zoektocht naar een nieuwe auto is nog steeds niet geeindigd, waarschijnlijk omdat mijn budgetje het niet toelaat, kunnen jullie bobine niet voor me meenemen naar nederland! een mooie stationwagon is welkom! nou ga ik er een einde aan breien want ik ga naar mijn omatje toe die ligt in het ziekenhuis en het gaat niet al te best met omatje. nou veel plezier allemaal en pas goed op jezelf! groetjes hans en lanki ps ik mis je wel hoor!

  By Anonymous hans, at zondag, januari 08, 2006  

 • Ha die smits en otto

  Ivan gefeliciteerd met je neefje en Marrielle natuurlijk ook.
  Jullie vervelen je niet zo te zien leuke berichten en geniet er van. Jomaivha (boot) is nog niet klaar maar de website is gelukkig nog in de lucht alleen een beetje rustig. O ja ivan ik had sandra bij de dokter gezien ivm een ontstoken pees maar dat wist Sandra niet dus je begrijpt wel waar ze over aan het ouwehoeren is.
  Have fun you al en tot mails en zo Doei groeten Mark

  By Anonymous Mark, at zondag, januari 08, 2006  

 • ehm, heb ik ook nog inspraak?? Ik kan dan wel niet de geldkraan dichtdraaien ;-), maar ik zou het toch wel leuk vinden Mark na 5 maanden weer te zien! Anders moeten jullie er maar eens over denken naar Mexico of Guatemala te komen, dan kan ik jullie rondleiden en ik spreek nog wat spaans ook, prive gids is nooit weg. Zuid-Amerika is ook nog een optie. En als jullie mij een ticket naar Australie kunnen geven vind ik het ook goed, vanaf half maart zo?
  >Tot ziens? Marloes

  By Blogger marloes, at dinsdag, januari 10, 2006  

 • Hallo masters.
  Toch nog even wat korte opmerkingen/aanbevelingen over jullie vertoeven in het, zo te zien, prachtige land. De site ziet er nog steeds prima uit, alleen de foto's worden wat minder. Gelukkig is de oorzaak bekend en kunnen we straks weer prachtige foto's verwachten. Het is even wennen, maar Mark (Otto) kan ook andere kleren aan dan alleen maar zwart. Heb je dit shirt gevonden en aangetrokken i.v.m kostenbesparing of heb je bewust een (diepte) investering gedaan. Ook nog een vraagje over jullie aanbevelingen. Wanneer is de primière van "smitsenotto the movie" en wat is/zijn "after sjonnen". Een aanbeveling: blijf uit de buurt van haaien en kwallen. In onze media zijn er meerdere berichten (nare) over geweest en met name in jullie omgeving. Dus langer blijven in dat land lijkt mij geen optie en trouwens aan iedere vakantie komt een eind en moet er ook nog gewerkt worden (in Nederland). Jongens en nu ook meisjes geniet er van zolang het nog kan, want de tijd gaat snel. Jullie zitten al bijna op de helft. Een mijlpaal: jullie hebben de 100e foto op de site geplaats. Ga zo door.
  Groetjes van Pappie en Mammie Ottoooooooooo. (Mark dus)

  By Anonymous Frans & José, at dinsdag, januari 10, 2006  

 • Hoi Marielle, we zitten lekker weg te dromen bij de mooie foto's. Hier zijn we hard aan het werk!! Groetjes van je collega's...

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, januari 10, 2006  

 • waarom moetem ze altijd Jellie hebben? Heel simpel , Als jij mosquitoes was en je had de keuze<

  By Anonymous Ginyvmadijhm, at dinsdag, januari 10, 2006  

 • De nodige feedback, toelichtingen en verklaringen.
  - John en Laura, natuurlijk komen we terug naar nederland maar wel leuk om op te merken dat meer extreme stellingen blijkbaar meer interactie op deze site tot gevolg heeft. Misschien tijd voor meer? Met Bobine gaat het prima, ze heeft nog wel weer wat mee gemaakt maar daarover meer in de volgende post.
  - Yvon, Leuk dat je nu ook zelf comments kunt schrijven en we kijken vol spanning uit naar al jullie leuke feedback (hier en op marloes d'r site).
  - Hans, mooi dat het je dan toch is gelukt om een comment te schrijven :-) dus als ik het goed begrijp is alles straks in het huisje af en het enige dat nog moet gebeuren is samen een biertje drinken in jullie tuin? Ik ben bang dat Bobine niet mee wil naar nederland (koud en erg plat) maar ik zal het eens aan haar voorleggen. Beterschap aan oma Geurts.
  - Grutteke, Ontstoken pees?, Hoe staat het met ons bootje?
  - Marloes, Mexico, Guatemala, zuid america klink allemaal prima, evenals thailand, africa, canada.... Heb jij connecties met de geldkraan.
  - Frans en Jose, De diepte inverstering van deze fleurige outfit was maarliefst 1,50 aus dollar (1 euro), de premiere van smitsenotto the movie hopen we nog deze eeuw af te ronden, Misschien dat John even een toelichting kan geven op het begrip 'after sjonnen', 100 foto's op de site / 1300 foto's op de laptop lijkt me een mooie ratio, de vakantie zit er al voor de helft op of we hebben nog zeker een keer zo lang als we hier al zitten.
  - Collega's, werken?
  - Ginyvmadijhm, prima verklaring.

  Otto's, Eric, Marielle en Ivan

  By Blogger Ivan Smits, at woensdag, januari 11, 2006  

 • dag buurmeisje ben je goed aangekomen ? Je moeder heeft weer een mooie haarkleur .Ruud is momenteel aan het snelwandelen en vanavond komt ann mij masseren.wij hebben een grotere caravan gekocht hobby 440.mark eric jullie natuurlijk ook de groeten van buuf

  By Anonymous ans reijers, at donderdag, januari 12, 2006  

 • he levensgenieters.

  we wilden weten og er nog nieus is en of Kim en Eric goed aangkomen zijn.
  Hier is alles goed, we zitten nog een beetje in de dozen maar verder is de verhuizing helemaal goed gegaan. Alleen wacht het nog op een bezoekje van jullie.

  Geniet ervan en heel veel liefs,

  Dino, Daphne en .......

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, januari 14, 2006  

 • otto deze is voor jouw:
  http://www.ssvc.org.uk/bwa/clips/bwa.mpg
  een filmpje over VW busjes drag racing :)

  groeten,
  Marijn

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, januari 18, 2006  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home