Smits en Otto Go Oz

donderdag, februari 23, 2006

We're gonna take Bobine for a run

Ey Blokes,

While winding trough the spinifex and miles of burning sand, rock en rolling, rollin’ out across the timeless land. Na deze legendarische woorden van Slim Dusty hier dan onze versie van ‘outback’ Australië. Omdat ons navigatie systeem de geest gegeven had, hebben we vervanging gevonden in de vorm van het meer klassieke kompas. Alvorens de tocht van oost naar west gedetailleerd te gaan beschrijven allereerst een beknopte observatie:
De outback is (in positieve zin) veel anders dan we verwacht hadden. Het landschap is erg groen en heel divers. Telkens wanneer je over een heuvel rijdt is het weer een verrassing hoe de volgende scenery zich ten toon zal stellen. Door de extreme weersomstandigheden is de route die we afleggen niet bepaald populair in dit jaargetijden. Hierdoor zijn wij één van de weinige reizigers, wat we overigens als een pre ervaren. We staan alleen op de camping (als we al op een camping staan want we slapen overwegend in Bobine) en krijgen privé excursies. We zien het vele rijden als een waar genot en genieten echt van elke kilometer door dit verbazingwekkende landschap. Enkele opmerkelijke constateringen:
 • Zand is rood en heet.
 • Bomen zijn wit of weten geen maat te houden.
 • Verkeersborden zijn geel en bevatten geregeld dier silhouetten en/of kogelgaten.
 • Koud water is warm.
 • Vrachtwagens zijn objecten om rekening mee te houden.
 • Bordjes floodway worden gebruikt in plaats van bruggen en/of dijken.
 • De meeste creeks en rivers lijken meer op zanderige wandelpaden.
 • Iedereen (de sporadische mensen die je tegenkomt) groet elkaar op de weg.
 • Windmolens worden hier gebruikt om water op te pompen in plaats van weg te pompen.
 • Een Hwy (snelweg) hier zou bij ons een B weg zijn door een safari park.
 • Elke gemiddelde dagtour is qua afstand te vergelijken met een trip naar Tirol.
 • Een plank tussen twee termietheuvels zou prima kunnen fungeren als bar basis.
 • Methanol brengt het jachtinstinct bij Bobine naar boven.
Onderstaand enkele typerende beelden van onderweg.
Cairns – Charters Towers (479.9 km)
Na onze comfortabele stek in Cairns verlaten te hebben zijn we begonnen aan de westwaartse tocht. Om naar het westen te kunnen (met 2WD Bobine) zijn we eerst terug gereden naar Townsville om vanuit daar de rode naald op de W te houden. Onze eerste bestemming was Charters Towers. Dit is een oud Goudmijn stadje in de outback. Toen we Charters Towers inreden kwamen we een ‘drive in bioscoop’ tegen, waar we vanzelfsperekend een filmpje meegepakt hebben (iets wat we zeker niet verwacht hadden in de outback).
Charters Towers – Mount Isa (770.1 km)
De volgende dag zijn we richting Mount Isa gereden. Onze eerste stop was bij een fata morgana midden in ‘the middel of nowhere’ waar de local ranger de pompen voor ons in werking heeft gesteld.
De tocht was wederom heel erg mooi maar Mount Isa zelf bleek minder ideaal.
Aldaar aangekomen zijn we volgens onze dagelijkse routine opzoek gegaan naar de lokale BBQ spot. Tijdens deze random tocht kwamen we door allerlei getto’s waar mensen ons na riepen en complete gezinnen in militaire paraatheid bleken te komen. Na de conclusie dat Mount Isa niet erg veilig leek hebben we een rustige spot opgezocht waar we ons dagelijks ritueel voort hebben gezet. Later kwam de politie nog langs, niet om ons weg te sturen wegens wildkamperen maar met de aanbeveling om toch maar buiten de stad te gaan overnachten “otherwise you are probably going to be attacked”. We zijn vervolgens ook maar de ‘blijkbaar veiligere’ outback ingetrokken. Alvorens hier ons nachtelijk uiltje te knappen hebben we de gitaar en harmonica nogmaals ter hand en mond geslagen.

Mount Isa – Tennant Creek (663.6 km)
Na Mount Isa zijn we doorgereden naar Tennant Creek. Ook voor deze kiekjes zijn we vol in de ankers gegaan (dit kan aangezien er toch geen ziel op de weg te bekennen is).
Hier hebben we een prima verkoeling /slaapplaats gevonden aan de plaatselijke billabong.
De volgende dag zijn we naar het Battery Mining Centre in Tennant Creek gegaan. Omdat we niet bepaald in het hoogseizoen kwamen kregen we een privé rondleiding van the Mining Bloke himself. De tourguide was de vader van de mijn die vol zat met leuke verhalen en anekdotes over zijn vroege dagen in de mijn (wat de tour tevens twee maal zo lang en leuk maakte)
Achteraf zijn we zelf nog op goud jacht gegaan en hebben enkele mooie stenen weten te bemachtigen.

Tennant Creek - Katherine (673.6 km)
Vanuit Tennant Creek zijn we noordwaarts gereden naar Katherine. Onderweg hebben we nog verkoeling weten te vinden in de Nakaranka Oases.
Bij Katherine aangekomen hebben we de zandman gevonden bij de cutta cutta grotten die we dan ook de volgende dag bekeken hebben (97% luchtvochtigheid). Vervolgens hebben we ons kamp opgeslagen bij het Nitmiluk National Park, waar we nog een wandeling hebben gemaakt door Katherine Gorge.
Ook hadden we vernomen dat er heel oude aboriginal tekeningen aan de overkant van de rivier zouden zijn. Aangezien in het regenseisoen het bruggentje nergens te bekennen is, zijn we naar de overkant gezwommen om deze ancient kunstvorm te aanschouwen.
Later hebben we nog een relaxte duik genomen bij een waterval.
’s Nachs hebben we nog genoten van het vele wildlife in het park en blijkbaar niesen kangaroes wanneer ze uien eten.

Katherine – Kununurra (691.4 km)
Deze westwaartse tocht was wederom verbazingwekkend. Het is net een western film zonder personages en je ziet veel te veel dingen om op te schrijven of om foto’s van te maken (wat Smits natuurlijk wel probeert bijna 80 per dag).Tijdens deze route gingen we de grens naar WA (Western Australia) over en moesten we alle fruit, groenten en dat soort dingen inleveren (de vogel in onze gril zijn we vergeten aan te geven). Iedere avond zijn er trouwens om ons heen spectaculaire onweersbuien maar we hebben zelf nog geen druppel mogen ontvangen.
We zijn nog even van de route afgeweken om een groot stuwmeer te aanschouwen.
Dit is weer zo’n voorbeeld van de hoeveelheden water die we absoluut niet in de outback verwacht hadden.
Onze nachtrust hebben we gevonden langs de weg midden in ‘the timeless land’ en hebben ook hier meer noten gespeeld dan gegeten.

Kununurra - Derby (830.2 km)
Op de splitsing Broome – Derby hebben we ons alleswetend boekje wederom om hulp gevraagd en deze wees ons zonder twijfel naar Derby. Als er trouwens iemand is die een vraag heeft aan ons boekje dan kan dat interactief via de comments (succes verzekerd!). In Derby hebben we nader kennisgemaakt met plusminus 10 meter getijden verschil, enkele lokale aboriginals en het duistere verleden (dit dorpje is nog maar 140 jaar oud).
Derby – Broom (221.8 km)
Tijdens de weg van Derby naar Broom hebben we ons kostbare water opgeofferd om een potentiële savanne brand in de kiem te smoren.
In Broom aangekomen hebben we meteen het strand opgezocht en onze kite’s opgelaten. Tevens hebben we mede kiters gevraagd naar de beste spots langs de westkust. ’s Nachts hebben we op aanraden van een spreekgrage local geslapen op de, volgens hem meest ideale, locatie in Broom.

You’ll be right mates

Map:
Statistics::
 • Percentage aan Slim Dusty muziek tijdens de roadtrip = 51%
 • Foto count deze post = 363
 • Foto count totaal = 3783
 • Bobine’s top snelheid* = 190 [km/h]
 • Bobine’s sprint van 0 tot 100[km/h] = 9.5 [s] (onafhankelijk van power stand)
 • Huidige kilometerstand: 223.007 [km]
 • Afgelegde afstand deze post = 4.850 [km]
 • Afgelegde afstand totaal = 11.631 [km]
 • Road kill count** = 79,5 [kadavers]
 • Relatieve road kill dichtheid = 16,39 * 10^-3 [kills/km]
 • Road kills per klapband = 436,15 * 10^-3 [kills/tire] roughly estimated
Zelf zijn we verantwoordelijk voor:
 • 4 vogels (gekopt, gegrild en gepureerd)
 • een tigtal insecten
 • 3 kikkers (gevoeld en ervaren)
 • 1 op een stokstaart lijkend zoogdier
* Dit was nog niet de top maar gezien de lokale omstandigheden wel het verstandigste maximum (Bobine was overigens wel onder invloed van methanol.
** het diverse insectenspectrum op Bobine’s neusje is uitgesloten van deelneming evenals anderzijds zelf aangereden slachtoffers, voor ledere flarden en/of karkassen geldt niet meer dan een half punt.
Onderstaand een illustratieve representatie van: Smits Dusty, het insectenspectrum op Bobine’s gelaat, het bord einde alle regels (eerste bord als je het Northern Territory inrijdt en ondermeer rede voor de aanvulling van bovenstaande statistics).
Conclusions:
Meer road dan rood, beter een tapeje vol dan je broek, Australië is best groot, er lijkt een overduidelijk verband te bestaan tussen de flora op je kin en de tijd die je doorbrengt in de outback, vogelzaad is een goede maaltijd uitsteller. Vogels kunnen blijkbaar de evolutiesprong hier niet bijbenen. Hoe schaarser het water hoe g(l)oorder de smaak. De afstand tot het eerstvolgende fuelstation is rechtevenredig aan de prijs bij de local pump. Bobine’s zangkwaliteiten doen ons denken aan vooroorlogse taferelen.

Recommendations:
IJswater in combinatie met woolworth homebrand tropical aanmaak sap, wederom Slim Dusty, free coffee for driver (en waarom ook niet de blijrijder). Bobine, Knoflook en ui – kan je altijd nog zien toch?

Further Questions:
Wordt een zoete witte wijn een droge witte wijn door de airco?, Oridio?, Waarom kom je een fietser tegen in de middel of nowhere (Savannah hwy)?, Overleef je het als je één slok wijn drinkt terwijl je er twee uitzweet? Staat WG voor Weinig Gebekt, Waarom Geen reactie of Wederom Goon ?, Is Bobine toe aan nieuwe stembanden?, Bestaat er een relatie tussen de ademhaling van Smits en Bobine?

Summary:
Divers, groen, warm, verfrissend, vochtig, flitsend, verpletterend, stil, wijds, kortom echt super!

Acknowledgements:
We willen Bobine bedanken voor het voortreffende transport tot dusver en hopen nog lang van haar comfortabele diensten gebruik te mogen maken. Verder willen we alle tegenliggers bedanken voor het vriendelijk groeten. En last but not least bedanken we de ‘red back’ kangoeroes dat ze (vooralsnog) niet voor ons op de weg zijn gesprongen.

Congratulations:
John en Laura gefeliciteerd met jullie 1 jarig jubileum en dat jullie er nog vele jaren (samen met little John) van mogen genieten. Hans gefeliciteerd met de aankoop van echt een super vette kever. Ow en Otto wil iedereen feliciteren die iets te vieren heeft deze maand en voor Smits geldt eerder vermelde disclaimer.

De volgende keer in smitsenotto.blogspot.com:
WA, ok moiHuidige status:
We zitten op dit moment in Cape Range National Park bij Exmouth. (1631.44km onder Broom) Dit is overigens 103km verwijderd van het dichtstbijzijnde internet. Het publiceren van deze post kost ons dus minsten 3 uur zuivere kitesurftijd op bovenstaand(rechts) strand!!!

26 Comments:

 • Comments op de comments
  Dino en Daphe - Bedankt, leuk dat jullie de site volgen.
  Marloes (loes) - Een taartje kom ik zeker eten. Is er ook Yogo Yogo perzik?
  Hans Lanki en Hootch - Ons fototoestel helpt om herrineringen op te halen en we schrijven ook regelmatig dingen op. Als ik terug ben kan ik dan even jullie bad uitproberen ik denk wel dat het tegen die tijd nodig is. Kan je een palmboom stekken? Natuurlijk doen we geen dingen die jij niet zou doen. Je Kever is trouwens echt vet, kunnen we mooi samen gaan touren als ik terug ben.
  Kale Muts - Ik mis nederland allerminst maar weet de weg denk ik nog wel terug. Veel plezier met skieen ben benieuwd hoe frankrijk bevalt dus maak maar veel foto's. Vergeet niet veel kilometers te maken op de piste, coumpel! En ja je leeft maar 1 keer dus zo veel mogelijk leuke dingen doen.
  Marijn - Beeldschermen hebben we niet nodig want het is buiten mooi genoeg, licht bar is overbodig want er is niemand die ze kan aanschouwen, evenals felle strepen. Vandaar dat deze, natuurlijk wel voor de hand liggende, opties niet zijn megenomen. En vanzelfsprekend zijn er verhalen, conclusies, foto's, etc die de post niet halen.
  Kim - Is de nieuwe post een antwood op je vragen? Het fototoestel doet het trouwens nog steeds en we hebben weer twee nieuwe bandjes van Slim Dusty gekocht. Alleen Bobine speelt ze een beetje klassiek af.
  Marielle - Ben je de goede tip van die levenservaringrijke bloke (met die baard ) opweg naar cape tribulation vergeten?
  John en Laura en 'kleine John' - Houd Laura het ophouden nog vol? Je had in het boekje (dat marielle gemaakt heeft) geschreven dat jullie een foto van Laura's buik op zouden sturen......
  Gruttekuh en Kelly - Gecondoleerd met het verlies van je peettante. Veel plezier met de carnaval en stuur ff een foto van jullie budweiser mobiel.
  Marloes - Babel Fish vertaling geeft Guapos = Lady's men? Een nadere toelichting? Veel plezier in 'het treintje' in het noorden van Mexico en we kijken uit naar je nieuwe post.

  By Blogger Ivan Smits, at donderdag, februari 23, 2006  

 • Hahaha, koele plaatjes hoor, brokeback mountain is er nix bij :P

  Veel plezier nog daaro,

  By Anonymous Gerbert, at donderdag, februari 23, 2006  

 • WG staat voor Weinig Gewoon, dat weten jullie ook wel. Ondanks het feit dat wij al jullie avonturen met grote belangstelling lezen, vinden wij het moeilijk te verkroppen dat we nog geen kaartje gehad hebben!

  Of een mixtape met vette Otto & Ivan BLues!

  een verhaal heeft twee kanten. Oke, ik geef toe: jullie kant is mooier, maar ik heb ratten in mijn plafond!

  mzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzl
  Rien

  By Anonymous Anoniem, at donderdag, februari 23, 2006  

 • Hee kilometer vreters.. ziet er wederom cool uit, hmm cool is niet het juiste woord denk ik maar ok.

  Die fietser die je tegenkwam was vast een Nederlander haha. Jullie zullen inmiddels al wel weer aan het kitesurfen zijn, suc6 en dat er nog maar veel mooie statistieken bij mogen komen!

  Oh ja en bedankt voor de felicitaties ;-)

  By Anonymous Sebastiaan, at donderdag, februari 23, 2006  

 • Ongeloofelijk, ik heb er weinig woorden voor. Ben blij dat jullie nog leven en dat julliegeen kangaroe geraakt hebben enzo, wat een avontuur. Vorige keer vroeg ik naar slangen, maar hoe zit het dan met krokodillen, die heb je daar toch ook? Ik bedoel dat jullie gewoon overal en nergens in de rimboe gaan zwemmen, is dat neit gevaarlijk? Of staan er dan ook borden? Pas op voor krokodillen!

  Palmbomen kun je lastig stekken denk ik, maar je kunt wel een kokosnoot planten. Moet je wel zo'n ongepelde hebben. In principe is zo'n noot gewoon een zaadje. Maar als je verliefd bent op palmbomen kun je ze hier ook wel in de tuincentra kopen.

  Groetjes.

  By Anonymous Joris, at donderdag, februari 23, 2006  

 • ha heren!

  een palm kun je niet stekken, maar als je een paar zaden mee neemt dan laat ik ze wel kiemen, een kokosnoot in de grond knallen heeft ggeen zin, een kokosnoot is de vrucht van de palm niet het zaad! als je geluk hebt hangen er zaadkokers aan de palm waar meerdere zaden in zitten, maar bij een beetje souvenier winkel daar kun je de zaden gewoon kopen. verder moet ik even zeggen dat dinsdag mijn lieve omatje is overleden. veel plezier daar! groetjes hans lanki en hootch

  By Anonymous hans en lanki, at donderdag, februari 23, 2006  

 • hallo jongens,

  Ik zit hier weer helemaal (snotverkouden) weg te smelten bij jullie verhaal en jullie foto's, en ik baal echt dat er niet bij kon zijn. Ivan ik wil echt weer terug! Geweldig die lange wegen, mooie gebergtes en de zonsondergang.
  Dat van die trip naar Tirol heb je
  van mij!
  Mijn moedertje zegt: Goh Ivan je hebt zelfs een andere broek aan!
  En eh... je lijkt echt op Slim Dusty!
  Wat Joris zich ook al afvroeg, zaten er geen krokodillen in die billabongs waar jullie hebben gezwommen?
  Hebben jullie die aboriginalkunst nou nog gevonden in nitmiluk national park? En eten jullie wel goed?
  Wat een vragen he!
  Oja en dat van die bloke met die baard...die man had vast nie zo'n lieve vrouw! Wij weten toch wel beter! Hoe kan ik je overtuigen?
  Nou ik snotter weer verder. (Ga
  je godverdomme 6 weken naar de zon om niet ziek te worden in de winter, en dan kom je terug zit je nog met een snotneus!)
  Tot gauw, geniet ervan!

  Veel liefs Jellie -X-

  By Anonymous Jellie, at donderdag, februari 23, 2006  

 • Guapo is lekker ding voor een jongen (en guapa voor een meisje), ja, ik leer belangrijke spaanse woorden. Volgens mij is het hier droger dan jullie outback. Echt gaaf om op jullie kaartje te zien hoe ver jullie zijn, de tocht naar beneden zal wel in hoog tempo afgelegd worden, want gingen jullie niet nog een weekje naar Kuala Lumpur?
  Oja, als je vaak een baard hebt dan kom je in Nederland terug met ene witte kin, misschien geen aanrader (en die baard ook niet!). Mark, een sombrero hoef ik denk ik niet meer te kopen als ik jullie hoeden zie. Je hebt trouwens nog geen bereik, bedankt voor je mailtjes. Wat geeft de groep trouwens weinig reacties op onze sites!!! (uitgezonderd Kim en Marijn). Je zou toch denken dat studenten wat vaker op internet zitten. Hopelijk tot hoors,
  Liefs, Marloes

  By Blogger marloes, at donderdag, februari 23, 2006  

 • Travellers,
  Geweldig, doet me een beetje denken aan onze reis naar de Noordkaap. Lange eindeloze wegen zonder verkeer. Volgens mij kun ook rustig af en toe even wegdutten om er vervolgens achter te komen dat je al een tijdje in de berm rijd of stilstaat. Geloof niet dat dit bij jullie zal gebeuren, want er is zoveel te zien en te beleven. Ik ben benieuwd hoe jullie alle foto's en films straks gaan presenteren / publiceren. Wij gaan ons ook opmaken voor een reisje met de camper richting de sneeuw.(10 dagen maar....) Gelukkig kunnen we op de camping beschikken over een internetaansluiting zodat we jullie reis kunen blijven volgen. Als wij terug zijn begint het voor jullie op te schieten. Dus geniet er nog maar van en tot de volgende post. Nog een tip: Laat Bobientje niet al te lang zo hard rijden (190Km/Uur), dat is slecht voor haar oude dag en slecht voor jullie portemonnaie.
  José en Frans.

  By Anonymous José en Frans, at vrijdag, februari 24, 2006  

 • Ha die Smits en otto

  We gaan over een uurtje van start met onze bud mobiel (ivan bedankt trouwens voor de condoleances) We zullen er een fototje van schieten en even mailen of zo maar de aankomende dagen niet want daar zijn we niet in staat toe denk ik. De dolle dagen zijn begonnen en dan zijn we woensdag wel weer een keer nuchter als het goed is. Gaan jul;lie nu nog naar ayers rock dat ligt toch ook aan de links in het midden van ausie of niet.

  Nou veel plezier en we zullen er 1 of 2 of misschien wel tien op jullie drinken doei de groeten en veel plezier Mark alias Grutteke

  By Anonymous Mark, at zondag, februari 26, 2006  

 • Hallo vakantiegangers,

  Na jullie weer even gehoort te hebben ben ik weer even gaan kijken op jullie site. Het blijft leuk om er naar te kijken en het verhaal weer even te lezen. Gaaf dat jullie nu ook allebei zo'n Slim Dusty hoed hebben. Kunnen jullie nu ook al samen een liedje van hem spelen en zingen. Een op de mondharmonica en de andere op de gitaar en dan Otto laten zingen. Lijkt me een heel leuk optreden. Blij om te horen dat het ook weer helemaal goed gaat met Bobine. Nog heel veel plezier en doe de groetjes aan Antoinette en Ton als jullie daar zijn.

  Groetjes Kim, Eric en poes.

  By Anonymous Kim, Eric en poes, at zondag, februari 26, 2006  

 • Huidige status:
  Geraldton, te wachten tot dat de seabreeze zo in gaat kicken. Exmouth en Dampier waren onwerkelijk maar daar over meer in de volgende post. WA is VET!

  Comments op de comments:
  Gerbert - Brokeback mountain hebben we nog niet gezien maar dat is dus niet meer nodig? Misschien als inspiratie voor 'SmitsEnOtto the movie'.
  Rien - He een teken van leven! Hebben jullie geen kerstkaartje ontvangen? Aan de tape wordt hard aan gewerkt. Er is trouwens niks mis met ratten in het plavond.
  Sebastiaan - GEFELICITEERD! Aan de statistieken wordt hard gewerkt, we kunnen alvast verklappen dat er een piek is ontstaan in de zelf veroorzaakte roadkill parameter (Zonder het gelaat van Bobine aan te tasten).
  Joris - De plassen waar we zwemmen in de outback zijn zoetwater. Dit betekend alleen gezelschap van zoetwaterkrokodillen en die zijn even vriendelijk als een medium size haai.
  Hans, Lanki en Hooch - Gecondoleerd met je lieve omatje. Ik pluk wel wat zaden van die vorstbestandige palmen bij jou in de tuin als ik terug ben :-).
  Marielle - Gezondheid. Die aboriginal kunst hebben we gevonden en als je heel goed kijkt staan ze ook op de post.
  Marloes - Van wie heb je dat woord geleerd? We moeten ook nog naar Koala BloemBoer ja goh goh wat een ellende. De baarden zijn er al weer af. Staat BGGPA voor Blijkbaar Geen Grote Preek Apen (Kim, Eric, Poes en Marijn uitgezonderd)?
  Pa en Ma Otto - Alleerst bedankt voor de geweldige gefotosjopte Smits Dusty Ad (zie volgende post)!!! Een goede sneeuw vakantie gewenst vanaf deze kant van de aardbol.
  Mark (gruttekuh) - Zuip ze deze carnaval en zorg dat je niet (weer) van je fiets afvalt (misschien zijn zijwieltjes een veilige optie, waren het niet dat je dan nog wel alle obstakels en bermen moet zien te vermijden). We gaan niet meer naar ayers rock want rode stenen hebben we genoeg gezien. Anders fotosjoppen we dat wel voor een anzichtkaart.
  Kim, Eric en Poes - Klinkt op zich goed alleen heb ik Otto nog niet horen zingen en weet ook niet of dat gezond is voor je trommelvliezen. Jullie krijgen trouwens de groeten van Bobine.

  See ya, SmitsEnOtto

  By Blogger Ivan Smits, at maandag, februari 27, 2006  

 • Hallo ivan en mark,
  niet te geloven dat je aan ons jubileum hebt gedacht!!!!! erg leuk.
  En waarom kan het geen little laura zijn?
  Maar goed, we hadden begrepen dat jullie nog heel wat kilometers moeten rijden om naar Sydney te komen, maar met deze omgeving moet dat lukken.
  nog even een paar weken genieten.
  Laura hoeft nog maar 5 halve dagen te werken en dan heeft ze 16 weken verlof!!!
  tot de volgende keer
  groetjes john en laura

  By Anonymous laura en john, at maandag, februari 27, 2006  

 • Hallo Mark en Ivan,

  Het weer ziet er daar bij jullie een stuk beter uit dan hier bij mij. Ik zit nu voor mijn stage in Ieper, België. Ik fiets me elke dag het apelazerus. 30km. Ze hebben hier tijdens WO I aardig hun best gedaan, maar het is hier nog steeds behoorlijk heuvelachtig. Die drie versnellingen zijn dus geen luxe, maar bittere noodzaak hier.
  Erg leuke site die jullie bij houden, waar halen jullie de tijd vandaan om nog te posten met al die bezigheden. Overigens moet ik wel zeggen dat ik de kledingkeuze van Marloes beter vind dan die van jullie. :) Veel plezier nog daar.
  En typen op een azerty klavier blijft lastig.

  Groeten Dennis
  aka VOC

  By Anonymous Dennis, at dinsdag, februari 28, 2006  

 • Ha heren,

  Ik heb bij eric en kim foto's gegeken en de verhalen gehoord en kan ook alle reguurders hier aanraden hetzelfde te doen. Wat een berg prachtige foto's !

  Maar achtervolgingen door ghetto's hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen? Trekken jullie de weinige kleren die wij zien alleen voor de foto aan ofzo? ;)

  tot april !
  Marijn

  By Anonymous Anoniem, at dinsdag, februari 28, 2006  

 • Hoi Mark,
  Gave foto's hebben jullie gemaakt!
  Australië lijkt me een prachtig land. Jullie hebben al heel wat kilometers gereden.
  Geniet nog even van alles en tot ziens.
  Groetjes
  Yvon

  By Anonymous Yvon, at donderdag, maart 02, 2006  

 • G'Day mates,

  Na een kort maar zeer mooie toch langs de westkust rijden we nu de nullabar op. Een lange oversteek terug naar de oostkust.

  Tot aan de andere kant!

  Snits en Otto

  By Blogger Ivan Smits, at vrijdag, maart 03, 2006  

 • Hallo jongens de laatste vakantie maand is voor jullie ingegaan!Hier gaat alles gewoon door, we hebben Mariel en Ivan jou nieuwe stekje weermee opgeknapt, dat was schilderen, poetsen en veel sjouwen. wat zijn jou boeken zwaar!!!!!. maar er blijft voor jou nog genoeg te doen als je terug bent. dus geniet nog maar even van het vrij zijn en niks doen.. groeten van je schoonoudertjes!!!!

  By Anonymous Anoniem, at zaterdag, maart 04, 2006  

 • Dus als ik het goed begrijp zitten jullie nu ergens in de Nullarbor Plain: http://en.wikipedia.org/wiki/Nullarbor_Plain

  Op het volgende plaatje kun je jullie bijna zien rijden: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0f/Australia.A2002231.0145.250m_NASA_Nullarbor.jpg

  Zo van bovenaf ziet het er nogal Dusty! uit. Zorg naar dat jullie en Bobine genoeg te drinken hebben.

  Zodra jullie er doorheen zijn wordt het hoog tijd om de Map en de statistics te updaten.
  Het aantal posts/km wordt bij het afleggen van zulke lange afstanden steeds lager.

  Groeten,
  Eric & Kim

  By Anonymous Anoniem, at maandag, maart 06, 2006  

 • Hallo jongens,

  Ik ben het helemaal met Kim eens. Het wordt een beetje stil aan die kant van de wereld. Wij willen weer leuke plaatjes zien en meegenieten! Waar zijn jullie nu?
  Ik ben druk bezig in ons huisje en het wordt echt wat. Ik wil er zaterdag officieel intrekken. Ons bed staat al klaar!
  geniet nog even daar van de laatste lootjes en het mooie weer. Hier is het nog steeds koud en sneeuw!
  Laat snel wat van jullie horen.
  Kus jellie -X-

  By Anonymous marielle, at woensdag, maart 08, 2006  

 • Ivan,sorry voor de late reactie! Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de carnaval :-). Ik hoop dat jou onbeantwoorde vraag je niet in de weg heeft gestaan bij het voortzetten van jullie reis.Bij deze zal ik hem dan toch nog even beantwoorden. Natuurlijk krijg je Yogo Yogo perzik!!! Ivan, jullie nieuwe stek in MDDLR wordt hartstikke leuk! Geniet nog van de laatste weekjes daar!
  Groetjes Marloes (loesje)

  By Anonymous Marloes (loesje), at donderdag, maart 09, 2006  

 • G'day mates,

  Ik zit inmiddels in ons nieuwe huisje, en heb hier vannacht voor het eerst geslapen. Sliep prima, maar het is toch gezelliger als er weer iemand langs je ligt! Internet werkt ook, want dat was ik nu ff aan het testen. Nog 3 weekjes en dan zit jullie avontuur er weer op. Hopelijk kunnen jullie Bobine goed verkopen, en brengt ze haar nieuwe eigenaar ook het hele continent rond!
  Tot gauw! veel liefs jellie

  By Anonymous Jellie, at zondag, maart 12, 2006  

 • Hallo jullie,

  Hoe lang moeten we nu nog wachten op een nieuw bericht van jullie. We zijn zo benieuwd naar een nieuw verhaal met weer mooie foto's. Hoe was het bij de familie? De buik er weer goed rond kunnen eten?
  Ziet Bobine er nog net zo mooi uit als na haar opknap beurt. Ze had zeker wel even een goede wasbeurt nodig na al het stof happen. Maak haar voor de laatste keer nog maar even mooi, dan kan ze zelf mooi opzoek naar een nieuwe eigenaar. Misschien kun je jullie verhaal er wel bij verkopen. Hopelijk lezen we snel weer nieuwe avonturen van jullie.

  Groetjes Kim

  By Anonymous Kim, at maandag, maart 13, 2006  

 • Even nog snel iets. Eric komt net thuis en er was hier op het nieuws dat er in Sydney iemand is aangehouden omdat ie al 40 kilometer lang achteruit reed. Hij kreeg een boete voor het te lang achteruit rijden.
  Was Bobine dit of gaat het met haar nog goed en rijdt ze nog gewoon de goede kant op!!!!

  Groetjes Kim

  By Anonymous Kim, at maandag, maart 13, 2006  

 • Mijn Boedah! Wat een verhaal! Het drinkwater mag dan g(l)oor zijn, maar aan spraakwater geen gebrek! Erg leuk om te lezen weer :)

  Catch you on the flipside!

  Groeten vanuit Bangkok

  By Anonymous Sander, at dinsdag, maart 14, 2006  

 • Ik ben al weer in Nederland aangekomen, nu mijn "wederhelft" nog :-) (Mark, vind je vast geen leuke term). En het is niets om bang voor te zijn hoor: Nederlanders zijn heel leuk, gezellig en niet-opdringerig. Het is nog even wennen om het wc-papiertje gewoon weg te mogen spoelen (ipv in het prullenbakje ernaast te gooien), water uit de kraan te drinken, mensen te kunnen verstaan en heerlijke Hollandse kaas te kunnen eten. Het is wel heel erg koud hier! Maar volgens de rest heb ik nu een paar "mooie dagen" ('s nachts vriest het -5, maar overdag schijnt de zon). En het is zo leuk iedereen weer terug te zien, bij te praten en de eerste avond in de Deut zit er al weer op. Ben ik 3 maanden weg geweest, is mijn vriend er niet eens als ik terug kom! Ik vind het nu wel weer tijd worden dat jullie ook weer eens huiswaards keren (hoe asociaal, nu mijn reis afgelopen is moet die van jullie ook maar stoppen). Morgen heb ik mijn diploma uitreiking. We wachten hier op jullie laatste belevenissen op papier!
  Tot hoors!, liefs, Marloes

  By Anonymous marloes, at dinsdag, maart 14, 2006  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home